Stade de Suisse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stadionin katsomoa

Stade de Suisse on jalkapallostadion Bernissä, Sveitsissä. Stadion on sveitsiläisen jalkapallojoukkueen BSC Young Boysin kotikenttä ja katsojakapasiteetiltaan toiseksi suurin jalkapallostadion Sveitsissä. Stadion oli yksi vuoden 2008 jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuiden pelistadioneista.lähde?

Stade de Suisse rakennettiin samalle alueelle, missä sijaitsi vuonna 2001 purettu Wankdorf Stadion. Stadionin kapasiteetti on 31 784, ja sen katsomo on täysin katettu. Stadionin "katolla" on aurinkopaneelit, jotka tuottavat 700 000 kilowattituntia sähköä vuodessa. Stadion avattiin virallisesti 30. heinäkuuta 2005, mutta ensimmäinen peli pelattiin jo 16. heinäkuuta 2005. Ottelussa 14 000 maksanutta katsojaa todisti, kun BSC Young Boys hävisi Olympique Marseillelle numeroin 2–3.lähde?

Sveitsiläinen jalkapallojoukkue FC Thun pelasi kolme Mestarien liigan ottelua stadionilla vuonna 2005 ja yhden UEFA Cupin ottelun vuonna 2006.lähde?

"Kuuma penkki"

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi katsomon penkeistä on punainen, muut ovat mustia ja keltaisia. Punainen penkki on ensimmäinen uudelle stadionille asennettu. Penkki paljastettiin 20. tammikuuta 2005 yleisölle. Tehtävä oli myönnetty Young Boysin entiselle pelaajalle ja valmentajalle Walter Eichille. Penkille ei voi ostaa lippua, koska penkki on varattu jokaisessa pelissä arvovieraalle.lähde?