Stade de Suisse

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stadionin katsomoa

Stade de Suisse on jalkapallostadion Bernissä, Sveitsissä. Stadion on sveitsiläisen jalkapallojoukkueen BSC Young Boysin kotikenttä ja on toiseksi suurin jalkapallostadion Sveitsissä. Stadion oli myös yksi vuoden 2008 jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuiden pelistadioneista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stade de Suisse rakennettiin samalle alueelle missä ennen sijaitsi vuonna 2001 purettu Wankdorf Stadion. Stadionin kapasiteetti on 31 784 ja se on täysin katettu. Stadionin "katolla" on aurinkopaneelit, jotka tuottavat 700 000 kilowattituntia vuodessa. Stadion avattiin virallisesti 30. heinäkuuta 2005, mutta ensimmäinen peli pelattiin jo 16. heinäkuuta 2005. Ottelussa 14 000 maksanutta katsojaa todisti kun BSC Young Boys hävisi Olympique Marseille:lle numeroin 2–3. Sveitsiläinen jalkapallojoukkue FC Thun pelasi kolme Mestarien liigan ottelua kyseisellä stadionilla vuonna 2005 ja yhden UEFA Cupin ottelun vuonna 2006.

"Kuuma penkki"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi katsomon penkeistä on punainen (muut ovat mustia ja keltaisia). Kyseinen penkki on ensimmäinen uudelle stadionille asennettu. 20. tammikuuta 2005 penkki paljastettiin yleisölle ja se nimettiin entisen Young Boysin pelaajan ja nykyisen managerin Walter Eichin mukaan. Penkille ei voi ostaa lippua, koska penkki on varattu jokaisessa pelissä jollekin kuuluisuudelle.