St. Mary’s Bayn rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
St. Mary's Bay
St. Mary's Bay kuvattuna Jefferstone Lanelta
St. Mary's Bay kuvattuna Jefferstone Lanelta
Perustiedot
Aiemmat nimet • Holiday Camp
• Jesson
• Holiday Camp Jesson
• St. Mary's Bay
• Jeffestone Lane
Rataosa Hythe–Dungeness
Sijainti 51°00′41″N, 000°58′28″E
Paikkakunta St. Mary's Bay, Kent, Englanti
Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Liikenne
Liikennöitsijä(t) RHDR
Paikallisjunat Hythe–Dungeness
Asemarakennus
Lipunmyynti sesonkiaikana
Ratapiha
Raiteisto 2 laituriraidetta
Laiturialue pohjoissuunnasta
Laiturialue pohjoissuunnasta

St. Mary's Bayn rautatieasema on kapearaiteisen Romney, Hythe and Dymchurch Railwayn liikennepaikka St. Mary's Bayssä Kentin kreivikunnassa Englannissa. Se sijaitsee Jefferstone Lanen lähistöllä.

Liikennepaikalla on lipputoimisto odotushuoneineen ja odotuskatos sekä laiturit kaksiraiteisen pääradan molemmin puolin. Odotushuoneessa sijaitsee myös tasoristeyksen turvalaitteiden ohjaustaulu. Etelän suuntaan menevän liikenteen puoleisella laiturilla ei ole lainkaan rakennuksia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin liikennepaikan nimenä oli Holiday Camp läheisen poikaleirin vuoksi. Sittemmin sen nimenä on ollut myös Jesson, joka on johdettu Jefferston Lanen entisestä nimestä, Jesson Lane. Myöhemmin nimenä on ollut myös Holiday Camp Jesson. Nykyinen nimi on ollut käytössä 1930-luvulta lähtien, lukuun ottamatta jaksoa 1980-luvun alusta vuoden 2000 loppuun, jolloin aseman nimi oli Jefferstone Lane. Vuonna 2001 nimenmuutoksen yhteydessä asemarakennuksia on kunnostettu pääasiassa vapaaehtoistoimin, ja lipputoimiston viereen on istutettu pieni puutarha. Tarkoituksena on pitää asema avoinna tapahtumapäivinä ja järjestää odotushuoneessa pieniä valokuvanäyttelyitä.

1990-luvun puoliväliin saakka liikennepaikka oli miehitetty kesäsesongin aikana. Sen jälkeen asemalla on ollut henkilökuntaa vain huippuliikenteen päivinä tai silloin, kun ylimääräistä henkilökuntaa on ollut käytettävissä. Yleisesti oletetaan, että matkustajat ostavat matkalippunsa jälkikäteen määräasemallaan. Liikennepaikkaa käyttävät pääasiassa paikalliset asukkaat, sillä paikkakunnalla ei ole juuri lainkaan turistikohteita, hiekkarantaa lukuun ottamatta. Noin 400 metriä asemalta pohjoiseen on sijainnut aiemmin Golden Sands Halt -niminen seisake, joka palveli Maddieson's Golden Sandsin lomaleiriä.

Liikennepaikka toimi vuoteen 2000 saakka välisuojastuspaikkana tarvittaessa. Nykyiset opastimet näyttävät vain yhtä opastetta, seis, mikäli tasoristeyksen varoituslaitos ei ole toiminnassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]