Speedcar Series

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Speedcar Series

Nykyinen kausi Speedcar Series -kausi 2008–2009

Speedcar Series.png
Ensimmäinen kausi 2008
Kuljettajia 20
Valmistajia 6
Rengasvalmistaja(t) M Michelin
Hallitseva kuljettajien mestari Italia Gianni Morbidelli
Hallitseva valmistajien mestari Yhdysvallat Palm Beach

Speedcar Series oli 26. tammikuuta 2008 alkanut uusi autourheilusarja. Sarjassa ajettiin Nascar-tyylisillä koppiautoilla. Sarjaa ajettiin vain kaksi kautta, kunnes talouskriisi kaatoi Speecar Seriesin.

Sarjan konsepti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autot muistuttivat ulkoisesti NASCAR-autoja, mutta Speedcar Series sarja ajettiin ovaaliratojen sijasta normaalilla radalla Lähi-idässä ja Aasiassa.

Sarjan ajatus perustui siihen, että kaikki kuljettajat ajavat samanlaisilla autoilla. Lähtöruudukossa oli 24 autoa, joiden moottorit tuottivat 630 hv. Sarjassa ajettiin 18 kilpailua kaikkiaan yhdeksän kisaviikonlopun aikana.

Sarja kilpa-autot valmistettiin tilaustyönä juuri tätä sarjaa silmällä pitäen ja moottorit valistettiin Yhdysvaltain Charlottessa. Sarjan rengastoimittajana toimi Michelin.

Kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja pyrki saamaan huomiota palkkaamalla valovoimaisia kuljettajia, joista monella oli F1-tausta. Ensimmäinen kevättalvella 2007 julkistettu kuljettaja oli ranskalainen F1- ja DTM-tähti Jean Alesi. Pian seurasi myös ilmoitus entisten F1-kuljettajien, Johnny Herbertin, Gianni Morbidellin ja Stefan Johanssonin liittymisestä kuljettajakaartiin. Vuoden 2008 kevään ja kesän aikana mukaan ilmoittautuivat myös entiset F1-kuljettajat Narain Karthikeyan ja Ukyo Katayama.

Suomalaisista Jyrki Järvilehto osallistui vuonna 2008 Malesian Sepangissa pidettyyn osakilpailuun jossa ajettiin kaksi lähtöä. Hänen sijoituksensa oli ensimmäisessä lähdössä kahdestoista ja toisessa lähdössä kymmenes. Kisaan osallistui 16 kuljettajaa.

Mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Kuljettaja Talli
2008 Yhdistynyt kuningaskunta Johnny Herbert Yhdysvallat Speedcar Team
2008–2009 Italia Gianni Morbidelli Yhdysvallat Palm Beach
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Speedcar Series