Space Satellite

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Space Satellite
Kehittäjä Ari Anturaniemi[1]
Julkaisija Teknopiste
Julkaistu 1985
Lajityyppi Seikkailu
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta MSX
Jakelumuoto C-kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Space Satellite on Ari Anturaniemen tekemä avaruuspeli Spectravideo-tietokoneelle. Pelin julkaisi Teknopiste 1980-luvun puolivälissä. Peli on julkaistu MSX-alustalle c-kasetilla, jota tarjottiin SVI-318/328-koneen ostajille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin ideana on saada takaisin anastettu satelliitti, mutta ei tiedetä ketkä satelliitin ovat anastaneet. Pelissä käydään eri tähtien aurinkokunnasta etsimässä muukalaisten keräämiä luotaimia ja palataan takaisin tarkistaan oliko kyseinen satelliitti oikea.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa pelaajalle annetaan neljän tähden nimet, sekä satunnaiset näppäimet avaruusalukselle. Alusta kuitenkin ohjataan joystickilla. Seuraavaksi pelaajan tulee syöttää tähden nimi, jonka aurinkokunnasta luotainta haetaan.

Taso 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun tähden nimi on syötetty oikein, täytyy aloittaa lähtölaskenta ja lähtötason valon vaihduttua punaiseksi käynnistää moottori. Tämän jälkeen pelaaja ohjaa aluksen tankkaukseen toiselle tasolle väistellen taivaalla poikkelehtivaa ufoa. Kun alus on tankattu, on aika lähteä avaruuteen. Pelaajan tulee ohjata alus vaalean siniseen laatikkoon.

Taso 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matka planeetalle ei suju mutkitta vaan ufoja tulee vastaan. Ufot pyrkivät ampumaan alusta ja pelaajan tulee tuhota ufot ennen kuin ne ehtivät ampua alusta. Ufoja tulee kymmenen, mutta alus kestää vain kuusi osumaa. Ufoja ammutaan ohjautuvilla panoksilla, joiden tulee osua ufoon oikealla hetkellä tietyssä kulmassa.

Taso 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planeetalla pelaajan tulee laukaista tutkimusalus ja ohjata tämä luotaimeen. Alus ei saa osua luolastossa mellastavaan kiveen tai luolan seiniin. Kun luotain on löydetty, pelaajan tulee palata avaruusalukselle, josta matka käy tason 2 läpi oma aurinkokuntaa. Aluksen on lopuksi sulavasti laskeuduttava punaiselle alustalle. Tämän jälkeen pelaaja syöttää toisen tähden nimen ja peli jatkuu tasosta yksi. Mikäli luotain on oikea niin peli päättyy.

Virheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä virheelliset kohteet sekä näppäinkäskyt kasvattavat virhelukua. Virheitä on mahdollista tehdä maksimissaan kahdeksan. Myös jos pelaaja hajottaa aluksen ilman käyttämättä heittoistuinta johtaa pelin päättymiseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]