SpaceInvasion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SpaceInvasion
Kehittäjä Bigpoint
Julkaisija Bigpoint
Julkaistu
Lajityyppi MMORTS
Alusta verkkoselain
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

SpaceInvasion on Bigpointin kehittämä ja julkaisema massiivinen monenpelaajan tietokonestrategiapeli, joka on julkaistu vuonna 2007 verkkoselaimille. Pelillä on yhteistyösopimus TV-kanava Syfyn, entinen Sci Fi Channel, kanssa.[1][2] Pelin omien sivujen mukaan sillä oli 4. joulukuuta 2009 kaksi miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja 27 500 yhtäaikaista pelaajaa.[3] [4]

Samaan peligenreen kuuluvia pelejä on muun muassa OGame ja Astro Empire.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on avaruuteen sijoittuva strateginen simulaatiopeli, jossa pyritään pelin maailmankaikkeuden hallintaan. Keinona tähän on oman tukikohdan ja laivaston rakentaminen, joita pyritään laajentamaan hankkimalla lisää resursseja valloittamiltaan planeetoilta. Pelin keskeisenä elementtinä on eri pelaajien väliset liittoumat.[5][6]

Resurssit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Raakarauta, tätä raaka-ainetta tarvitaan rakennusten päivittämiseen sekä metallin valmistukseen.
  • Metalli, kovempi, kestävämpi sekä muovautuvampi materiaali joten sitä käytetään erityisesti alusten rakentamisessa.
  • Kryptoniitti
  • Mauste, harvinainen ja siksi erittäin arvokas resurssi. Yleisin käyttötarkoitus on alusten moottoreissa ja tutkimuksessa.

Pelissä on käytössä raaka-aineiden vaihtosuhde 6:3:4:1 (raakarauta, metalli, kryptoniitti, mauste) Esim. 6 000 raakarautaa voidaan vaihtaa 3 000 metalliin, 4 000 kryptoniittiin tai 1 000 mausteeseen.

Kaivostoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaivostoiminta on ensimmäinen tavoite kun aloitat pelin. Jotta voit päivittää omia rakennuksia niin sinun pitää huolehtia siitä, että kaivostoimintasi on tarpeeksi suuri jokaisella resurssialueella. Jokainen päivitys lisää aina tunnissa olevaa resurssituotannon määrää.

Rakentaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raaka-aine tuotannon jälkeen seuraavaksi tärkein asia on rakentaminen. Ensimmäinen ja tärkein rakennus on kehityskeskus. Tämä on tärkeä sen takia, että mitä suurempi on tämän keskuksen taso niin sen lyhyempiä ovat rakennusajat. Kehityskeskuksen kehityksen myötä aukaa mahdollisuus erilaisiin tutkimuksiin.

Tämän vuoksi pelaajalla on mahdollisuus rakentaa tutkimuslaboratorio, joka vähentää tutkimiseen kuluvaa aikaa.

Viimeisin on asetehdas. Siellä pelaaja pystyy teettämään itselleen sopivan kaluston ja puolustuksen. Jokainen asetehtaan kehitetty taso vähentää alusten ja puolustuksen rakennukseen kuluvaa aikaa.

Liitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on mahdollista perustaa oma liitto tai liittyä jonkin toisen pelaajan tekemään liittoon. Tämä mahdollistaa pelaajille liittohyökkäykset yms. pelissä. Liiton sisällä johtaja voi lähettää jokaisella jäsenelle yhtenäisiä viestejä, jos haluaa tiedottaa joistakin asioista jokaiselle pelaajalle yhtäaikaisesti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bigpoint launches its 22nd game, (lehdistötiedote) 5.4.2007. Bigpoint. Arkistoitu 11.6.2010. Viitattu 4.12.2009. (englanniksi)
  2. Sea Fight, Space Invasion, Dark Orbit and XBlaster scifi.co.uk. 12.5.2006. scifi.co.uk:n blogi. Viitattu 4.12.2009. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  3. Bigpoint: Spaceinvasion (pelin etusivu) spaceinvasion.bigpoint.com. Viitattu 4.12.2009.
  4. Annemarie Moody: SciFi.com Launches 15 New Games 26.5.2009. Animation World Network News. Viitattu 4.12.2009. (englanniksi)
  5. Ange P: Space Invasion Review Bright Hub. 28.7.2009. Viitattu 4.12.2009. (englanniksi)
  6. Omer Altay: Space Invasion game review mmohut.com. mmohut. Viitattu 4.12.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]