Southland (televisiosarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Southland on yhdysvaltalainen rikossarja, joka kertoo Los Angelesin poliisivoimista (LAPD). Ensimmäinen jakso lähetettiin Yhdysvalloissa 2009. Tähän mennessä sarjaa on tehty viisi tuotantokautta ja 43 jaksoa. Suomessa sarjaa on esittänyt MTV3.

Sarja kuuluu tyylilajiltaan karun realistisiin poliisisarjoihin, kuten esimerkiksi myös Hill Street Blues ja NYPD Blue. Sarjassa käsitellään muun muassa Los Angelesin jengiväkivaltaa, poliisin vaikeuksia saada kostoa pelkääviä silminnäkijöitä todistajiksi oikeuteen ja epäonnisia yrityksiä suojella todistajia sekä erilaisia julmia väkivaltarikoksia. Sarjan raakuus ja synkkä tunnelma saivat televisiokanava NBC:n luopumaan sarjan esittämisestä ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Toinen yhtiö, TNT, osti kuitenkin oikeudet sarjaan ja jatkoi sitä.

Päähenkilöitä sarjassa ovat muun muassa juuri poliisikoulusta valmistunut järjestyspoliisi Ben Sherman (Benjamin McKenzie), hänen ohjaajanaan toimiva selkäkivuista ja lääkeriippuvuudesta kärsivä John Cooper (Michael Cudlitz) ja rikosetsivä Sammy Bryant (Shawn Hatosy), jonka kotihuolet häiritsevät hänen työntekoaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.mtv3.fi/southland/