Sourceforts

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

SourceForts on Half-Life 2:n modifikaatio, jossa punainen ja sininen joukkue yrittävät kaapata vastapuolen lipun omalle puolelleen samalla rakentaessaan linnoituksia puolustaakseen omaa lippua vastapuolen pelaajilta. Linnoituksia rakennetaan erilaisista metallisista paneeleista ja laatikoista.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat pystyvät luomaan sekä manipuloimaan paneeleita ja laatikoita, ja niiden avulla voi rakentaa ja muokata linnakkeen. Tyypillinen SourceForts peli pelataan Rakentamisaika ja Taisteluaika kierroksissa. Rakentamiskierroksen aikana pelaajat käyttävät paneeleita ja laatikoita linnakkeen rakentamiseen, ja Taisteluaikana aikana pelaajat kamppailevat toisiaan vastaan yrittäen viedä vastapuolen lipun käyttäen linnakkeita tukikohtina.

Rakentamisaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkueet eristetään toisistaan Rakentamisajaksi. Pelaajat eivät voi käyttää aseita, mutta saavat Painovoima-aseen jota he käyttävät linnakkeen osien manipuloimiseen. Osia on rajattu määrä, joka on usein 50, mutta eri palvelimilla voi olla erilaiset asetukset. Osia esiintyy viidessä eri muodossa (1x1x1 kuutio, 2x1x1 laatikko, 5x1 paneeli, 3x2 paneeli ja 1x2 paneeli) jotka mahdollistavat erilaisten linnoitusten rakentamisen. Niihin voi kuulua esimerkiksi tunneleita, torneja, seiniä ja ramppeja.

Taisteluaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakentamisajan jälkeen alkaa Taisteluaika, jolloin pelaajat saavat aseet liittyen heidän valitsemaansa luokkaan. Pelaajat yrittävät nyt puolustaa omaa lippuaan, ja hyökätä vihollisen tukikohtaan anastamaan heidän lippunsa. Pelaajaluokkia on viisi:

  • Tiedustelija: Nopein luokka, roolina väistää vihollisen ammuksia ja hakea heidän lippunsa. Varustettu Konepistoolilla (SMG), 9 mm pistoolilla, kranaateilla ja sorkkaraudalla, sadalla osumapisteellä ja 15 suojuspisteellä.
  • Sotilas: Hitain luokka mutta omaa eniten suojusta. Usein käytetään ampumaan suojista tai johtamaan hyökkäyksiä. Sotilasta on vaikea tappaa suojansa vuoksi, mutta osuma päähän voi koitua nopeasti kohtaloksi. Varustettu Combinen Pulssikiväärillä, 9 mm pistoolilla, kranaateilla ja tainnutuskepillä, sadalla osumapisteellä ja 75 suojuspisteellä.
  • Insinööri: Toisiksi heikoin ja toisiksi hitain yksikkö, insinööri, voittaa taidoissa sen minkä kestävyydessä häviää. Käyttäen Painovoima-asetta (ainoa luokka joka voi käyttää sitä Taisteluaikana) Insinööri voi korjata oman joukkueensa linnaketta sekä varastaa ja irrottaa vastapuolen linnakkeen osia, jotta muut jäsenet saavat tunkeutumiseen käytännöllisiä aukkoja. Painovoima-ase voi käyttää myös paneeleita ja laatikoita ammuksina ja ampua ne vihollisen naamaan (mikä tappaa hänet) ja esimerkiksi laukaista kranaatin jopa toiselle puolelle kenttää tai muurien yli käyttäen niitä erinomaisina ammuksina. Insinööri on varustettu Painovoima-aseella, haulikolla, 9 mm pistoolilla, kranaateilla ja tainutuskepillä sekä 80 osumapisteellä ja 20 suojuspisteellä.
  • Sinkomies: Ehkä kaikkein kykenevin luokka, Sinkomiehen ensisijainen ase on sinko (RPG Rocket Propelled Grenade) joka on hyvin käytännöllinen. Half Life 2:sta tuttu laserilla ohjattavasta singosta on otettu laserohjain pois, joten ammus lentää suoraan. Ammattilaispelaajat osaavat käyttää sinkoa esimerkiksi korkeiden muurien yli hyppäämiseen, joka kuluttaa suuren osan pelaajan kunnosta, mutta usein jää henkiin. Hyppy on korkea, ja ilmasta käsin on helppoa ampua vihollisia. Oikein ajoitettuna ja oikeaan paikkaan tähdättynä singon ammus saattaa tappaa montakin vihollista samanaikaisesti, tehden siitä vaikuttavan aseen. Sinkomies on varustettu Singolla, SLAM miinoilla (mahdollista räjäyttää kauko-ohjaimen avulla, tai kiinnittää seinään), kranaateilla, 9 mm pistoolilla ja tainutuskepillä, sekä 100 osumapisteellä ja 40 suojuspisteellä.
  • Tarkka-ampuja: Heikoin ja hitain luokka, tarkka-ampuja on varustettu voimakkaalla varsijousella, joka tappaa vihollisen yhdellä osumalla. Varsijousi ei ammu tavallisia nuolia, vaan hehkuvan kuumia metallitankoja, jotka ovat hengenvaarallisia. Hyvin piiloutunut ja oppinut tarkka-ampuja voi olla elintärkeä lisä joukkueelle. Varustettu Varsijousella, 9 mm pistoolilla, kranaateilla ja tainutuskepillä, sekä 75 osumapisteellä ilman suojusta.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.