Soupy Sales

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Soupy Sales

Soupy Sales, oikealta nimeltään Milton Supman (8. tammikuuta 192622. lokakuuta 2009) oli yhdysvaltalainen koomikko. Hän sai tähden Hollywood Walk of Famelle juuri ennen 79-vuotispäiväänsä 7. tammikuuta 2005.

Sales syntyi Pohjois-Carolinassa ja sai tunnustusta omasta pitkäaikaisesta TV-komediashow’staan. Slapstick-komedian isä riehaannutti Yhdysvalloissa varsinkin nuorisoa The Soupy Sales Show’ssaan, jota esitettiin New Yorkista ympäri maata.

Vuonna 2001 ilmestyneessä muistelmateoksessa Soupy Sez koomikko paljasti käyttäneensä kakuissaan yleensä partavaahtoa kermavaahdon sijaan, jotta ne eivät tuhoaisi vieraiden asusteita. Kirjassaan taiteilija myös paljasti, että televisio-ohjelmia ei käsikirjoitettu ennalta, mutta niiden sisältö oli silti ennalta mietitty. Show’n viehätys olikin Soupy Salesin mukaan siinä, että se vaikutti täysin sekavalta ja sattumavaraiselta, kirjoittaa New York Times.

Soupy Salesin ura television huipputähtenä päättyi vuonna 1965, kun hän oli ohjelmassaan kehottanut nuorisoa penkomaan vanhempiansa vaatteita ja lähettämään vaatteista löytyneet setelit hänelle. Sales itse väitti lahjoittaneensa saapuneet rahat hyväntekeväisyyteen, mutta ohjelman omistajayhtiö antoi tähdelleen potkut sen jälkeen, kun asiasta nousi kohu.

Soupy Salesin kyseessä ollen varkaustempaus vahvisti entisestään hänen kulttimainettaan nuorison keskuudessa.

Salesin pojat Hunt ja Tony ovat menestyneet musiikkialalla.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.