Sound Horizon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sound horizon
Tiedot
Toiminnassa 2001-
Tyylilaji J-rock/J-pop
Kotipaikka Japani
Jäsenet

Revo

Aiheesta muualla
Kotisivut

Sound Horizon (サウンドホライズン), fanien käyttämältä nimeltään Sanhora (サンホラ) on japanilainen ryhmä muusikkoja, joiden johtajana ja yhtyeen perustajana toimii säveltäjä Revo. Ryhmä käyttää itsestään nimitystä "fantasiayhtye" (幻想楽団). Yhtyeen tyylilajina on J-rock/J-pop.

Musiikillinen tyyli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sound Horizonin kappaleet sisältävät tarinoita, sillä albumin jokainen kappale sisältää oman tarinansa ja albumi yhdessä muodostaa suuren tarinan. Musiikissa on vahvoja anime-vaikutteita ja Revo on säveltänyt muun muassa Gunslinger Girl -animen image album. Musiikin sanoitukset ovat yleensä mystisiä ja metaforisia, jopa enemmän kuin muilla J-rock-muusikoilla. Kappaleiden aiheina ovat muun muassa sota, rikollisuus, parisuhteet, legendat, unet ja muinaiset kiroukset.

Yhtye sai alkunsa, kun Revo julkaisi musiikkituotoksiaan kotisivuillaan 1990-luvun loppupuolella. Sound Horizon osallistui Comic Marketiin vuonna 2001 ja julkaisi ensimmäisen tarina-albuminsa Chronicle:n, joka sisälsi vain instrumentaalikappaleita, satunnaisilla kerronnalla ja taustakuorolla sekä äänitehosteilla. Varsinainen laulaminen alkoi vasta heidän toisella levyllään Thanatos.

Vuonna 2004 yhtye julkaisi albumin Elysion ~Rakuen e no Zensōkyoku~. Se oli yhtyeen ensimmäinen levy-yhtiön kautta julkaisema albumi, ja koostui pääosin siihen mennessä omakustannelevyillä julkaistuista kappaleista.

Ainoastaan säveltäjä Revo on pysyvänä jäsenenä jokaisella levyllä. Muut jäsenet/tukihenkilöt vaihtelevat levyittäin.

Pysyvät jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Revo: sävellys, sanoitus, laulu, kitara, kosketinsoittimet, haitari, säkkipilli ym.

Muut jäsenet/tukihenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Aramary: laulu, taustalaulu, kerronta (Erosi yhtyeestä vuonna 2006 tuntemattomasta syystä. Nykyisin Rain Note-yhtyeen jäsen.)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]