Soul Calibur III

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Soul Calibur 3
ScIIIbox.jpg
Kehittäjä Namco
Julkaisija Namco
Julkaisuaika 18. marraskuuta 2005
Lajityyppi tappelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta PlayStation 2
Jakelualusta DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Soul Calibur 3 on japanilaisen Namcon kehittämä ja julkaisema konsolipeli. Peli on neljäs osa Soul-taistelupelien sarjassa. Peli julkaistiin 18. marraskuuta vuonna 2005 ainoastaan PlayStation 2 -pelikonsolille. Soul Calibur 3:n pelityyppi on Beat'em'Up eli ns. mätkintäpeli. Namco on myös tehtaillut toisen suositun tappelupelisarjan, Tekkenin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soul Calibur 3 on tyypillinen mätkintäpeli: Kaksi aseilla varustettua hahmoa taistelevat keskenään areenalla. Pelaajat yrittävät yksinkertaisesti hakata toisensa tainnoksiin ja voittaja on se, joka ensimmäisenä sen tekee. Soul Caliburin vahvuuksina pidetään hahmojen hyvää tasapainoa keskenään, kontrolleja sekä sitä, että taktisella taistelulla pääsee huomattavasti pidemmälle kuin summittaisella nappien hakkaamisella.

Soul-sarjan ainutlaatuinen ominaisuus eli hahmojen aseiden vaihtaminen mielensä mukaan on mukana myös tässä pelissä. Varustamalla hahmon paremmalla aseella hahmo saa uusia ominaisuuksia, esimerkiksi energiaviiva kasvaa itsestään vähitellen tai lyönnit vaurioittavat vastustajaa vaikka tämä suojaisi.

Soul Calibur 3:ssa on 3 täysin uutta hahmoa (Zasalamel, Setsuka ja Tira). Mukana ovat myös lähes kaikki edellisissä osissa esiintyneet hahmot.

Nyt mukana on ensimmäistä kertaa varsinainen tarinamoodi (Tales of Souls), joka seuraa jokaisen pelin taistelijan tarinaa. Taistelujen lataustauoilla voi lukea hahmojen edesottamuksista ja päättää välillä mihin suuntaan seikkailu jatkuu.

Ennennäkemätön pelimuoto tappelupeleissä on Chronicles of the Sword. Peli on strategiapeli, jossa hahmoja liikutellaan kartalla. Taistelut käydään kuitenkin tuttuun tapaan normaalisti. Hahmot saavat taisteluista kokemusta ja siten kehittyvät vahvemmiksi. Tässä pelimuodossa ei pysty pelaamaan pelin alkuperäisillä hahmoilla, vaan pelimuotoa varten täytyy tehdä hahmoeditorilla oma hahmo, josta tulee sitten tarinan päähenkilö.

Hahmoeditori on myös harvinainen ilmestys mätkintäpeleissä. Sillä pelaaja voi rakentaa mieleisensä hahmon ja valita sille taistelutyylin ja aseistuksen.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivustoja jotka arvostelivat pelin:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.