Soorts-Hossegor

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Soorts-Hossegor
Blason de Soorts-Hossegor.svg
vaakuna sijainti
Sijainti 43°39′34″N, 1°25′38″E
Valtio Ranska
Région Akvitania
Väkiluku 3 586[1] (2006)
Pinta-ala 14,51 km² km²
Väestötiheys 247,2 as./km² as./km²
Korkeus 1
Kaupunginjohtaja Pierre Dussain
Sivusto [1]
Hossegorin ranta ja surffailijat, lokakuussa 2005

Soorts-Hossegor on Landesin departementissa ja Akvitanian alueella sijaitseva ranskalainen kaupunki, joka on tunnettu erityisesti kesänviettokaupunkina sekä surffailuun sopivista Atlantin valtameren aalloista ja Landesin alueen mäntymetsistä.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki sijaitsee Landesin mäntymetsävyöhykkeellä ja Atlantin valtameren rannalla, joka koko pituudeltaan on uintikelpoista hiekkarantaa. Kaupungin alueelle laskevat vetensä Bourret- ja Boudigaujoet. Hossegorin kaupunki on kasvanut pienen meren yhteydessä olevan järven ympärille. Tämä on vanha Adourjoen perintö, ja se on yhteydessä valtamereen, joten se on nousu- ja laskuveden vaikutusten alainen.

Hossegor toimii yhdyssiteenä Seignossen ja Capbretonin kaupunkien välillä, ja niillä kaikilla on yhteinen satama, jota ei kuitenkaan hallinnoida interkommunaalisesti. Hossegoein ranta on surffaajien paratiisi. Joka vuosi syyskuun lopulla kaikki maailman alan huiput tulevat kaupunkiin osallistuakseen alan maailmanmestaruuskisoihin, kun yksi osakisoista järjestetään kaupungissa.

Etymologiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin nimestä on useita tulkintoja, joista useat ovat hyvinkin mielikuvituksellisia. Erään käsityksen mukaan alkuperä on englantilaisten valloituksen ajalta ja se on ranskalaisittain ymmärretty ”Horse Guards”, toisen käsityksen mukaan sana tulee viikinkien paratiisia merkitsevästä ”Asgard”, lisäksi eräät paikalliset puolustavat latinankielisen nimityksen ”Forssa gurgitem” (syvä rotko) alkuperäisyyttä nimenä ja tämä viittaisi Capbretonin syvänteeseen.

Kaupungissa vaikuttaneita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useat politiikan, urheilun, viihteen keskeiset henkilöt ovat asuneet tai asuvat edelleenkin Hossegorissa, tosin lähinnä lomailun merkeissä, tunnetuimpia ovat eittämättä François Mitterrand, Michel Jazy ja Alain Juppé.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 7. elokuuta 2009. (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Soorts-Hossegor.