Soorts-Hossegor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Soorts-Hossegor
Hossegorin rantaa lokakuussa 2005
Hossegorin rantaa lokakuussa 2005
vaakuna
vaakuna

Soorts-Hossegor

Koordinaatit: 43°39′34″N, 01°25′36″W

Valtio Ranska
Alue Uusi-Akvitania
Departementti Landes
Arrondissementti Dax
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 14,51[1] km²
Väkiluku (2013) 3 826[1]
 – Väestötiheys 263,7[1] as./km²
Postinumero 40150[1]

Soorts-Hossegor on Landesin departementissa ja Uuden-Akvitanian alueella sijaitseva ranskalainen kaupunki, joka on tunnettu erityisesti kesänviettokaupunkina sekä surffailuun sopivista Atlantin valtameren aalloista ja Landesin alueen mäntymetsistä. Kaupungissa on arviolta 3 826 asukasta (vuonna 2013).[1]

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki sijaitsee Landesin mäntymetsävyöhykkeellä ja Atlantin valtameren rannalla, joka koko pituudeltaan on uintikelpoista hiekkarantaa. Kaupungin alueelle laskevat vetensä Bourret- ja Boudigaujoet. Hossegorin kaupunki on kasvanut pienen meren yhteydessä olevan järven ympärille. Tämä on vanha Adourjoen perintö, ja se on yhteydessä valtamereen, joten se on nousu- ja laskuveden vaikutusten alainen.

Hossegor toimii yhdyssiteenä Seignossen ja Capbretonin kaupunkien välillä, ja niillä kaikilla on yhteinen satama, jota ei kuitenkaan hallinnoida interkommunaalisesti. Hossegoein ranta on surffaajien paratiisi. Joka vuosi syyskuun lopulla kaikki maailman alan huiput tulevat kaupunkiin osallistuakseen alan maailmanmestaruuskisoihin, kun yksi osakisoista järjestetään kaupungissa.

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin nimestä on useita tulkintoja, joista useat ovat hyvinkin mielikuvituksellisia. Erään käsityksen mukaan alkuperä on englantilaisten valloituksen ajalta ja se on ranskalaisittain ymmärretty ”Horse Guards”, toisen käsityksen mukaan sana tulee viikinkien paratiisia merkitsevästä ”Asgard”, lisäksi eräät paikalliset puolustavat latinankielisen nimityksen ”Forssa gurgitem” (syvä rotko) alkuperäisyyttä nimenä ja tämä viittaisi Capbretonin syvänteeseen.

Kaupungissa vaikuttaneita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useat politiikan, urheilun, viihteen keskeiset henkilöt ovat asuneet tai asuvat edelleenkin Hossegorissa, tosin lähinnä lomailun merkeissä, tunnetuimpia ovat eittämättä François Mitterrand, Michel Jazy ja Alain Juppé.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e France: Landes Citypopulation.de. Viitattu 13.11.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]