Someron Pallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Someron Pallo
Koko nimi Someron Pallo
Perustettu 1963
Kenttä Someron Monitoimitalo, Somero
– Kapasiteetti 600 istumapaikkaa
Puheenjohtaja Suomi Liigaorganisaatio Tea Montell
Valmentaja Suomi Kari Raatikainen, Anzela Trofimova
Sarja Lentopallon SM-liiga

Someron Pallo (SoPa) on somerolainen urheiluseura.

Someron Pallo perustettiin vuonna 1963 ja sen lajeihin ovat kuuluneet jalkapallo, lentopallo, jääkiekko, sulkapallo ja tennis. Nykyään lajit ovat eriytyneet omiksi yhdistyksikseen, jotka ovat Someron Pallo Lentopallo ry, Someron Pallo Sulkapallo ry, Someron Pallo Jääkiekkoedustus ry ja Someron Pallon Juniorit ry.

Lentopallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentopallo vakiintui nopeasti Someron Pallon päälajiksi. Someron Pallo Lentopallo ry perustettiin vuonna 1998, josta lähtien seura on toiminut nais- ja tyttölentopallon erikoisseurana.

Someron Pallon naisten edustusjoukkue pelasi Suomen pääsarjatasolla SM-liigassa. Kausi 2009–2010 oli naisjoukkueen kahdestoista pääsarjassa. Joukkue on saavuttanut kaksi SM-pronssia vuosina 2002 ja 2003 sekä Suomen cupin hopeaa vuonna 2003. Mia Mattilan pelipaita numero 3 on jäädytetty ja löytyy Someron monitoimitalon seinältä keskiseltä paikalta. Naisten edustusjoukkue pelasi kaudella 2009–2010 SM-liigassa pääyhteistyökumppaninsa Someron kaupungin mukaan nimellä Somero. Liigaottelut pelattiin Someron monitoimitalolla. Katsojaennätys on 682 katsojaa vuoden 2000 välieristä. Kesällä 2010 joukkue päätti luopua sarjapaikastaan pelaajapulaan vedoten. Nykyään seura tarjoaa vain junioritoimintaa.

Someron Pallolla on myös varsin vahvaa tyttöjen junioritoimintaa. Lentopalloliiton junioritoimintakilpailussa seura on vuosia kuulunut Suomen kymmenen parhaan junioriseuran joukkoon. Vuonna 2009 joukkueen C-tytöt voittivat SM-hopeaa.

Liigajoukkueen merkittävimmät tukijat ovat: Someron kaupunki, Someron Säästöpankki, Suur-Seudun Osuuskauppa, Someron Osuuspankki, Jaatimet Oy, Belor Agro Oy, Someron Vesihuolto Oy, Someron Lämpö Oy, Sälekarin kirjapaino, Finn-Brodeeraus Oy, Antti Teollisuus

Pelaajat kausia edustusjoukkueessa SM-liigassa Mattila Mia 10, Lindstöm (Sorokin) Marjaana 9, Safaralibekova (Trofimova) Anzela 5, Zukovska (Petrova) Irina 5

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.