Soldier Front

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Soldier Front
Kehittäjä Dragonfly
Julkaistu
Lajityyppi FPS
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows 95 - Windows XP - Windows Vista - Windows 7
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Soldier Front on Dragonfly-yhtiön kehittämä ja alun perin vuonna 2006 yhdysvaltalaisen Ijji-yhtiön julkaisema ilmainen Counter Striken kaltainen First Person Shooter verkkopeli. Nykyisin peliä ylläpitää Aeria Games & Entertainment Inc. ja pelin voi ladata osoitteesta http://soldierfront.aeriagames.com/. Pelataksesi peliä sinun on ensin rekisteröidyttävä ja sitten kirjauduttava sisään. Pelin Game Guideen kannattaa tutustua ennen aloittamista.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarkoituksena on suorittaa eri tasojen tehtäviä eri pelimuodoilla, ja saada taitopisteitä sekä rahaa surmaamalla vastapuolen pelaajia. Jokaisella pelaajalla on vähintään yksi ensisijainen ase, joka ostetaan heti pelin alussa. Ensisijaisen aseen lisäksi voi ostaa toissijaisen aseen ja erilaisia kranaatteja. Aseita voi myös myydä, jolloin niistä saa rahaa noin kolmasosan alkuperäishinnasta. Ainoaa asettaan ei voi myydä.

Kommunikointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on useita eri vaihtoehtoja keskustelulle. Kun olet pelin sisällä, voit puhua siten, että viestisi näkee kaikki pelissä olevat pelaajat, tai voit kirjoittaa ainoastaan omalle joukkueellesi nk. "team chatilla" (onnistuu vain mikäli pelaat Team Battle tai Team Death -taistelussa). Omalle klaanillesi voit kirjoittaa nk. "clan chatilla" sekä pelissä että silloin, kun et ole pelissä. Soldier Frontissa on myös kaverilista, johon voit listata kavereitasi. Maksimillaan kavereita voi olla 30. Kaverin kanssa voit jutella nk. "friend chatilla" sekä pelissä että silloin, kun et ole pelissä.

Pisteiden saanti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin jälkeen saa pisteitä sen mukaan, miten on onnistunut ampumaan muita pelaajia suhteessa siihen, kuinka monta kertaa on itse kuollut. Pistemäärään vaikuttaa myös miten hyvin on suorittanut tehtävät. Lisäpisteitä voi myös saada ostamalla erilaisia tavaroita. Saat pisteitä enemmän jos saat 'Special Point' -merkin, jonka voit saada vain jos ostat tavaroita, jotka lisäävät Special Pointin prosenttia.lähde?

Arvon nostaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pisteitä saamalla voi parantaa omaa sotilasarvoaan (rank). Oman arvon nostamisesta on hyötyä eri asioissa, kuten siirtymisestä ensimmäiseltä arvolta toiselle, jolloin saa 10 000 SP:tä ja johon vaaditaan 3 500 pistettä. Kun saa kersantin arvon eli saavuttaa noin 5 000 pisteen rajan, saa 20 000 lisärahaa, ja kun saavuttaa noin 55 000 pisteen rajan, saa 30 000 SP:tä. Myös klaaneihin liittyminen vaatii suuremman kuin ensimmäisen arvon, vaikka klaani kuitenkin usein itse päättää, kuinka suuren arvon liittyminen vaatii.

Kaikki sotilasarvot löytyvät esim. täältä.

Rahan saanti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on kaksi eri rahayksikköä. Perusraha, nk. SP, on kaikkien saatavilla. Erikseen ostettavat Aeria Points-rahat taas ovat maksullisia, toisin sanoen ne täytyy ostaa käyttäen pankkikorttia tai muuta maksuvälinettä. SP:tä saa pelissä useilla keinoilla. Yksi niistä keinoista on nk. SP Recharge, joka tulee täyteen aina ajoittain ja josta saa 10 000 SP:tä. Myös yllä mainituilla arvon nostamisilla saa rahaa, kuten myös aseiden myynnillä saa rahaa. Jotkut tavarat ovat saatavilla vain pelaajille, jotka ovat ostaneet Aeria Points-rahaa. Jotkin Aeria Points:lla ostettavat tavarat antavat pelaajalle tavaran lisäksi myös SP-rahaa.

Tavarat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on useita erilaisia tavaroita, joita voi ostaa erilaisina varusteina hahmollesi. Asevoimilla on neljä erilaista ominaisuutta: nopeus, päähän kohdistuvilta osumilta (nk. headshoteilta) suojautuminen, Special Point -todennäköisyys (antaa kaksinkertaisen määrän lisäpisteitä pelin loputtua) sekä puolustus. Näitä ominaisuuksia voi parantaa ostamalla tiettyjä tavaroita (ARTC-asevoimalle ei voi ostaa tavaroita), joista suurin osa maksaa pelirahaa eli SP:tä ja osa vaatii Aeria Points -rahaa. Tavarat eivät ole ikuisia, vaan ostovaiheessa päätetään, kuinka pitkäksi aikaa tavara ostetaan käyttöön. Usein pienin mahdollinen määrä on 7 päivää ja suurin noin 90 päivää. Käyttöpäivien määrä voi kuitenkin olla erisuuruinen eri tavaroilla.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on 6 pelimoodia: Single Battle (deathmatch), Training (harjoitustila), Clan Battle (klaanienvälinen taistelu), Team Battle (yleisin muoto, kaksi joukkuetta vastakkain), Team Death Match ja Capture the Captain (uusi). Nykyisin myös tullut muita pelimoodeja, esim. Horror Mode ja Sniper Battle.

Single Battle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Single Battlessa on 2–16 pelaajaa, jotka taistelevat periaatteella kaikki kaikkia vastaan johonkin tiettyyn pistemäärään saakka. Kun jokin pelaaja saavuttaa tämän pistemäärän peli päättyy. Tämäntyyppinen pelimuoto tunnetaan paremmin nimellä deathmatch.

Team Battle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Team Battlessa on kaksi joukkuetta; punainen ja sininen. Kummallakin joukkueella on 3–8 pelaajaa, ja molemmilla puolilla on saman verran pelaajia.

Team Battlessa suoritetaan eri tehtäviä: aikapommin asennus, tavaran varastaminen, pakeneminen, sekä kaksoishyökkäys.

Pommin asennuksessa punainen joukkue yrittää asentaa pommin tai tappaa kaikki viholliset. Sininen joukkue puolestaan yrittää joko tappaa kaikki punaisen joukkueen pelaajat ja/tai purkaa pommin mikäli se on asennettu. Pommin asenuksessa kestää viisi sekuntia ja purkamisessa seitsemän sekuntia. Aikapommi räjähtää 35 sekunnin kuluessa asennuksesta.

Tavaran varastamisessa (Capture the flag) punainen joukkue yrittää varstaa tietyn esineen kentältä ja viedä se omaan tukikohtaansa. Sininen joukkue yrittää estää tavaran viennin ja tappaa kaikki punaisen joukkueen pelaajat.

Kaksoishyökkäyksessä sekä sininen että punainen joukkue hyökkäävät ja yrittävät varastaa tietyn esineen ja viedä sen vihollisen tukikohtaan. Ottelun voi myös voittaa tappamalla kaikki vastapuolen pelaajat.

Pakenemisessa punainen joukkue yrittää paeta tiettyyn kohteeseen tai tappaa kaikki viholliset. Sininen joukkue taas yrittää estää pakenemisen ja tappaa kaikki viholliset.

Team Battlessa voi valita 5–10 erää, ja se kumpi joukkueista saa ennemmin erävoittonsa täyteen, on voittaja. Esimerkiksi jos eriä olisi 8, niin se joukkue kumpi saisi ennemmin 8 erävoittoa täyteen olisi voittaja.

Clan Battle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clan Battlessa tehtävät ovat samat kuin Team Battlessa, paitsi että pelieriä on aina vain 5 ja pelissä punasilla sekä sinisillä pelaa vain saman klaanin pelaajia. Clan Battle on siis aina muotoa klaani vastaan klaani. Pelaajia on kummallakin puolella 3–8 ja klaaniottelun voittaja saa tietyn määrän pisteitä omalle klaanilleen, häviäjä saa myös pisteitä. Huom. Tällä hetkellä Clan Battlet eivät olet mahdollisia, koska Aeria on uusimassa klaanisysteemiä.

Training[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trainigissa eli harjoitustilassa voi harjoitella aseiden käyttöä ampumalla eri puolilla kenttää sijaitsevia maalitauluja. Trainingissa voi valita kentistä ainoastaan Shanghain tai Missile Basen. Aseet eivät hajoa, kun niitä käytettään harjoitustilassa

Team Death Match[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Team Deatg Match -ottelussa tehtävänä on tuhota vastakkainen tiimi keräämällä 100 pistettä joka kierroksella (yhden vihollisen taposta saa 2 pistettä). Lisäpisteitä saa esim. tappamalla useita pelaajia peräjälkeen. Jos kuolet kierroksen aikana, pääset hetken odotuksen jälkeen takaisin peliin. Muita erikoisuuksia tässä pelimuodossa ovat mm., että kuollut vihollinen pudottaa ammuksia, jotka voit poimia. (Mene kyykkyyn ja katso ammuslaatikkoon ja paina E.) Myös jos sama pelaaja tappaa sinut 3 kertaa saman kierroksen aikana, lisätään tämä pelaaja Hit List:iisi. Tämä tarkoittaa sitä, että näet kyseisen pelaajan nimen seinien läpi, kunnes olet tappanut tämän kerran (myös tästä saa lisäpisteen). Team Deathin kenttänä käytetään Factorya.

Capture The Captain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Capture The Captain -muodossa tehtävänä on tuhota vastustajan kapteeni, joka kestää tuhat vahinkopistettä. Jos kuolet, ilmestyt hetken viiveen jälkeen takaisin peliin. Kapteenilla on lisäksi loputtomat ammukset sekä luonnottoman kokoinen pää. Tässä pelimuodossa voi käyttää kaikkia Team Battle -kenttiä. Capture The Captain -muodosta käytetään lyhennettä CTC.

Horror Mod[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horror Modissa pitää vain yksinkertaisesti selviytyä zombien hyökkäykseltä.

Pelien järjestäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun avaat Soldier Frontin, sinulla on valittavanasi kolme eri aluetta: Eastern, Western ja Europe. Eastern serveri on USA:n itärannikolla ja on tarkoitettu pääosin Amerikan itärannikolla asuville. Western on taas länsirannikolla ja Europe keskellä sijaitsee Saksassa. Kun olet valinnut alueen, sinulle tulee näkyviin 13 eri kanavaa (channel), joista kaksi on tarkoitettu aloittelijoille ja kaksi kehittyneemmille pelaajille. Loput vapaita channeleita, joissa voivat pelata sekä aloittelijat että kehittyneemmät, lukuun ottamatta kahta clan war channelia joissa voi pelata vain clan battlea. Jako aloittelijoihin ja kehittyneisiin pelaajiin tehdään sotilasarvon perusteella. Yhdelle kanavalle mahtuu 250 pelaajaa.

Kun olet kanavalla, voit valita pelihuoneen johon menet. Näet jokaisesta huoneesta eri tietoja kuten kuinka monta pelaajaa huoneeseen mahtuu, onko huoneessa meneillään peli ("Gaming"), vai odotetaanko vielä pelin alkua ("Waiting"), kuinka monta pelaajaa huoneessa on (maksimimäärän huoneen ylläpitäjä voi itse päättää), huoneen nimen, mitä pelimuotoa pelataan, huoneen isännän ("host"). Näet myös onko huone salasanasuojattu ("Private"), vai avoin ("Open"), jolloin huoneeseen pääsee ilman salasanaa.

Kun olet huoneen sisällä, näet mitä kenttää tullaan pelaamaan (poikkeuksena on "All random" ja "Hot random" vaihtoehdot; All randomissa peli valitsee sattumanvaraisesti yhden mistä tahansa tasosta jota tullaan pelaamaam. Hot randomissa taas vaihtoehtoina ovat viisi pelatuinta karttaa), voit kirjoittaa huoneessa, näet kuinka monta erää pelataan ja onko kolmannen persoonan näkökulma ("3rd POV", engl. 3rd person view) kytketty päälle. Jos olet huoneen isäntä, voit itse päättää kaiken edellä mainitun sekä potkia pelaajia ulos huoneesta ennen pelin alkua.

Klaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa oli noin 30 000 klaania, mutta tällä hetkellä klaanisysteemi on pois käytöstä koska Aeria Games on uusimassa sen. Klaanit saavat pisteitä pelatuista klaaniotteluista. Eniten pisteitä kerännyt klaani oli pitkään MSFC (Mighty Sad Funpu Chicken). Suomesta on monia klaaneja, esim. Finland, joka on kaikkien aikojen paras suomalainen klaani, johon kuuluu legendaarisia pelaajia. Kuten [Fin]Snack joka on suomen ykköspyssy.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa voi ostaa erityyppisiä aseita, pääasiallisia aseita rynnäkkökivääreistä tarkkuusammunta-aseisiin sekä sivuaseita pistooleista haulikkoihin. Jokaisella aseella on tietty kestävyysmittarinsa. Mittarin mennessä täysin nollille, ase menettää kokonaan hallintansa, jolloin se ampuu mihin sattuu kuvaruudullalähde?. Asetta voi korjata SP:n avulla. Korjatessa asetta mittari menee aina täysille, joten itse ei voi valita, kuinka paljon asetta haluaa korjata eikä kuinka isolla rahasummalla korjaa, vaan rahasumma riippuu siitä, kuinka huonossa kunnossa ase on ollut.

Ensisijaiset aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toissijaiset aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisää tietoa aseista löytää Aeria Gamesin Soldier Front-sivustolta. Pelin eniten käytetyimmät aseet ovat M4A1 rynnäkkökivääri ja PSG-1 tarkka-ampujan kivääri.

Kentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on tällä hetkellä 22 kenttää, joissa on Team Battlessa ja Clan Battlessa eri tehtävät. Seuraavassa taulukossa on lueteltu kenttien nimet sekä mikä on niiden tehtävä Team/Clan Battlessa:

Soldier Frontin Kentät
Pommin asennus Tavaran varastaminen Pakeneminen Kaksoishyökkäys
 • Missile
 • Train
 • Desert Camp
 • Satellite
 • Plasma
 • Night Hawk
 • Bunker Buster
 • Predator B
 • KF815
 • Crossroad
 • Nuclear
 • Hospital
 • EMP
 • Village
 • Nerve Gas
 • Shanghai
 • Venezia
 • Bridge
 • Neo_Shanghai
 • Kinabalu
 • Canyon
 • Fortress

Laajemman tietopaketin jokaisesta tasosta löytää Aeria Gamesin Soldier Front-sivustolta.

Asevoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soldier Frontissa on tällä hetkellä kahdeksan eri asevoimaa, joilla voi pelata. Asevoimilla on eri ominaisuuksia kuten erilaisiin maastoihin sopeutuvat varusteet. SRG Forcessa pelattava henkilö on nainen, jolloin sen äänet ovat erilaiset, muiden asevoimien henkilöt ovat miehiä ja kaikki käyttävät samaa ääntä. Kaikki kahdeksan asevoimaa ovat alla olevassa luettelossa:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]