Sokerointi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, jossa ihokarvoja poistetaan sokerimassan avulla samaan tapaan kuin vahalla. Sillä voidaan poistaa ihokarvoja joka paikasta samoin kuin vahauksella.

Vahaukseen nähden sen etuina ovat vesiliukoisuus: sillä voidaan poistaa lyhyempiä karvoja kuin vahauksella ja se tarttuu ainoastaan itse karvaan ja kuolleeseen ihosolukkoon, jolloin iho ei ärsyynny niin helposti.

Sokerointimassa ei sisällä yleisesti allergisoivia aineita, ja se on hyvin siedetty, sillä se sopii myös kuivaihoisille ja sen on kerrottu olevan kivuttomampaa kuin vahauksen. Yleisemmin massa sisältää sokeria, vettä ja sitruunamehua.

Sokerointi voidaan suorittaa kosmetologilla tai muulla koulutetulla ammattilaisella. Se onnistuu myös kotioloissa mutta ei ole suositeltavaa, sillä tekniikka on tarkka: napakka kiskaisu tehdään aina karvan kasvusuunnan myötäisesti, ei koskaan vastakarvaan. Väärä suunta aiheuttaa helposti sisäänkasvaneita karvoja, siksi kuorinta onkin tärkeää ennen käsittelyä ja myös sen jälkeen. Karvat myös katkeavat helposti tekniikan ollessa väärä.

Sokerointi on alun perin Lähi-Idästä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.