Sofia Sida

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sofia Sida
Syntynyt 1984
Taiteilijanimet Sofia Sida, Sofia Zida
Kotipaikka Suomen lippu Helsinki, Suomi
Aktiivisena 2002
Tyylilajit dance, R&B, pop
Yhtyeet F2F (20022004)
Levy-yhtiöt Rithem (2008–)

Sofia Sida (oik. Sofia Stenman, s. 1984) on aiemmin Sofia Zida- ja Sofia-nimillä tunnettu, Vaasasta kotoisin oleva suomalais-meksikolainen R&B- ja popartisti. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti Tenavatähti-kilpailussa vuonna 1992 kappaleella "Den glade vandraren" selviten semifinaaleihin asti. Ennen soolouraansa Sofia oli mukana F2F-yhtyeessä, joka levytti kaksi singleä. Tämän jälkeen Sofia siirtyi soolouralle, jonka hän aloitti nimellä Sofia. Hänen ensimmäinen omalla nimellään julkaistu singlensä oli "You Know What To Do". Kappaleesta tuotetun musiikkivideon ohjasi taiteilija Stefan Lindfors.

Vuonna 2006 julkaistu albumi "Disco Mamazida" julkaistiin EMI-levy-yhtiön kautta. Albumin nimikkokappale Disco Mamazida nousi Suomen klubilistan ykkössijalle ja sai paljon positiivista palautetta.lähde? Suomen klubi-DJ:t palkitsivatkin Sofia Sidan "Vuoden tulokas" -palkinnolla vuonna 2006 hänen ansioistaan Disco Mamazidan tiimoilta.

Sofian musiikkiura alkoi jo hyvin varhaisessa iässä. Hän lauloi kirkkokuorossa seitsemänvuotiaasta lähtien ja osallistui suosittuun Tenavatähti-kilpailuun. Sida on esiintynyt ja laulanut erilaisissa tanssiryhmissä, mainoksissa, teatteriproduktioissa, ja viime vuosina myös omilla klubikeikoillaan. Sida esiintyi muun muassa Helsingin kaupunginteatterin Hairspray-musikaalissa vuosina 2006–2007. Sofia Sidan toinen sooloalbumi Butterfly ilmestyi syyskuussa 2009. Albumilta julkaistiin kaksi singleä: "Party Freak" ja "Butterfly", joista jälkimmäinen julkaistiin ilmaiseen nettijakeluun kenkämerkki Westcoastin kotisivujen kautta. Albumin nimikappale toimi myös West Coastin televisiomainoskampanjan tunnussävelenä. Singlestä tehdyn musiikkivideon ohjasi amerikkalaisohjaaja Tii Ricks.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Disco Mamazida (2006)
  • Butterfly (2009)

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sofian meksikolainen isä on trumpetisti, joka kiertää edelleen ahkerasti ympäri maailmaa.lähde?
  • Sofia Sidan sisko on toiminut muun muassa Madonnan videon tanssijoiden stylistina.[1]
  • Sofia Sida seurusteli aiemmin pikajuoksija Markus Pöyhösen kanssa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.