Slovakian miesten lentopallomaajoukkue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Slovakian miesten lentopallomaajoukkue edustaa Slovakiaa lentopallon kansainvälisissä otteluissa. Sen sijoitus maailmanrankingissa on 32. (syyskuussa 2015).[1].

Slovakia selviytyi EM-kisoihin ensimmäisen kerran vuonna 1997, jolloin kisat pelattiin Eindhovenissa, Alankomaissa. Se voitti alkulohkossaan Saksan, Venäjän ja Kreikan ja hävisi vain hallitseville olympia- ja EM-mitalisteille Italialle ja Jugoslavialle. Sijoitusotteluissaan se hävisi Tšekille ja Ukrainalle erin 0–3 ja sijoittui kahdeksanneksi.

Ostravassa, naapurimaa Tšekissä järjestetyissä vuoden 2001 EM-kisoissa Slovakia voitti vain Slovenian ja sijoittui yhdeksänneksi. Berliinin EM-kisoissa 2003 Slovakia hävisi kaikki alkulohkon ottelunsa ja sijoittui 11:nneksi.

Vuoden 2007 EM-kisoissa Venäjällä Slovakia hävisi alkulohkossaan Ranskalle 1–3 ja Espanjalle 0–3 mutta voitti tappioidensa välissä Slovenian 3–1 ja pääsi 12 parhaan jatko-otteluihin. Jatkolohkossa Slovakia hävisi niin Saksalle kuin Serbiallekin 0–3 ja viimeisessä ottelussaan Alankomaille 1–3 ja jäi lohkossaan viimeiseksi. Slovakia sijoittui turnauksessa 12:nneksi.

Vuoden 2009 EM-kisoissa Slovakia voitti alkulohkossa vain Slovenian, mutta sekin riitti jatkopaikkaan. Kuuden joukkueen jatkosarjassa joukkue jäi kuitenkin viimeiseksi ilman voittoja, saldonaan kolme 2–3 ja kaksi 1–3 -tappiota. Sijoitus 11.

Vuoden 2011 EM-kisoissa Tšekissä ja Itävallassa joukkue voitti alkulohkonsa ja selvisi suoraan kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin. Taakse alkulohkossa jäivät Bulgaria, Puola ja Saksa. Puolivälierissä Puola otti revanssin ja passitti Slovakian katsomoon erin 0–3. Joukkueen sijoitus oli viides ja se tarkoitti pääsyä seuraaviin EM-kilpailuihin ilman karsintaa.

Vuoden 2013 EM-kisoissa Puolassa, joukkue joukkue selvisi alkulohkostaan jatkoon voitettuaan Turkin 3–2. Neljännesvälierässä joukkue hävisi Venäjälle 0–3 ja karsiutui jatkosta. Joukkueen lopullinen sijoitus oli 11.

Vuoden 2015 EM-kisoissa joukkue hävisi kaikki kolme alkulohkon otteluaan ja sen pelit päättyivät siihen. Joukkueen sijoitus oli 14.

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.