Slender Man

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taiteilijan näkemys Slender Manista.

Slender Man (myös Slenderman, suom. Hoikka mies) on kuvitteellinen hahmo, internet-meemi ja creepypastahahmo, jonka loi Eric Knudsen (tunnetaan myös nimellä Victor Surge) vuonna 2009. Slenderman on mustaan pukeutunut pitkä mies, jolla on piirteettömät kasvot ja toisinaan lonkerot selässä. Slendermanin kerrotaan sieppaavan lapsia.

Hahmon pohjalta on luotu selviytymiskauhupelisarja, jonka osia ovat Slender: The Eight Pages (2012) ja Slender: The Arrival (2013).

Vuonna 2014 kaksi 12-vuotiasta tyttöä Waukeshan kaupungissa Wisconsinissa Yhdysvalloissa yrittivät tappaa ystävänsä, koska ajattelivat sen miellyttävän Slendermania.[1] Samana vuonna naamioitunut teinityttö puukotti äitiään Ohiossa Yhdysvalloissa aiemmasta tapauksesta vaikutteita saaneena.[2]

Slender Manista on tekeillä samanniminen elokuva, jonka suunniteltu ensi-ilta on 18. toukokuuta 2018 ja jonka ohjaa ranskalais-amerikkalainen Sylvain White osin Victor Surgen laatiman käsikirjoituksen pohjalta. Pääosissa ovat Jaz Sinclair, Joey King, Julia Goldani Telles, Annalise Basso ja Kevin Chapman.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 12-vuotiaat tytöt puukottivat ystäväänsä - uskoivat myyttiseen kauhuhahmoon Iltalehti. 3.6.2014. Viitattu 3.6.2014.
  2. Luthern, Ashley: Ohio mom says daughter referenced Slender Man in knife attack Milwaukee Wisconsin Journal Sentinel. 9.6.2014. Viitattu 11.6.2014. (englanniksi)
  3. Zinski, Dan: Slender Man Movie Gets a Poster, Trailer Arrives Tomorrow Screen Rant. 2.1.2018. Viitattu 2.1.2018. (englanniksi)
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.