Slavik Kryklyvyi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vjatšeslav ”Slavik” Kryklyvyi (ukr. Вячеслав ”Славік” Крикливий) on ukrainalainen ammattilaiskilpatanssija, joka on erikoistunut latinalaisiin tansseihin.

Kryklyvyi syntyi vuonna 1976 Kiovassa, Ukrainassa. Hänen kansainvälinen uransa alkoi 1990-luvun puolessa välissä Olena Fedortšukin kanssa; tuolloin hän edusti Ukrainaa. Vuonna 1998 hän alkoi tanssia belgialaisen Joanne Leuniksen kanssa edustaen Belgiaa. Vuonna 2000 he voittivat amatöörien (IDSF) latinalaistanssien EM- ja MM-tittelit, sekä arvostetun Blackpoolin amatöörien latinalaiskilpailun. Lokakuussa 2000 hän julistautui ammattilaiseksi ja lopetti parisuhteen Joannen kanssa.

Vuodesta 2001 Slavik edusti Yhdysvaltoja niin ikään ukrainalaissyntyisen Karina Smirnovan kanssa. Yhteisellä urallaan he kilpailivat ammattilaisten MM-kilpailuissa vain kahdesti (vuonna 2001 he saavuttivat Blackpoolissa viidennen ja vuonna 2002 Miami Beachilla kolmannen sijan). Vuoden 2004 MM-kilpailut jäivät parilta väliin viisumivaikeuksien tähden – ironisesti Yhdysvaltoja edustava pari ei päässyt Yhdysvaltoihin kilpailuja varten. MM-sijoitusten puuttumisesta huolimatta pari nautti arvostusta maailman ”kakkosparina” heti Bryan Watsonin ja Carmen Vincelj’n jälkeen. Blackpoolissa he tanssivat ammattilaisten hopeaa vuosina 2004 ja 2005. Lisäksi he voittivat monia arvostettuja World-Series-sarjan kilpailuja, kuten United Kingdom Open Championships -kilpailun tammikuussa 2005.

Blackpool 2005 jäi parin viimeiseksi yhteiseksi kilpailuksi. Karina edustaa nykyään Venäjää vuoden 2004 ammattilaisten Euroopan mestarin Dmitry Timohinin parina. He olivat debyyttikilpailussaan Blackpoolissa 2006 neljäntenä.

Slavik esiintyy Karinan kanssa lyhyissä cameorooleissa Richard Geren ja Jennifer Lopezin tähdittämässä Saanko luvan? -elokuvassa. Karina esiintyy Stanin parina lyhyessä sambakohtauksessa, jossa hän lopuksi pilkkaa Bette Midlerin roolihahmoa ja pakenee salista kirkaisten Stanin tupeen irrottua. Slavik esiintyy elokuvan lopussa Jennifer Lopezin parina Blackpoolissa tanssien tangoa. DVD-julkaisun extroissa he tanssivat hetken yhdessä diskokohtauksessa. Lisäksi Geren ja Lopezin öinen tangokohtaus on heidän koreografioimansa.

Slavik aloitti yhteisen uran elämänkumppaninsa Jelena Horovan kanssa marraskuussa 2005. Elena oli saavuttanut useita finaalisijoituksia entisen parinsa Sergey Rjupinin kanssa ammattilaisena. Slavik ja Elena debytoivat Venäjää edustaen Venäjän ammattilaisten mestaruuskilpailuissa, ja voittivat mestaruuden 20. huhtikuuta 2006. Seuraavan kerran pari kilpaili arvostetussa German-Openissa, tuloksena voitto. MM-kilpailuissa pari oli hopealla. International Open Championship -kilpailussa pari oli myös toinen. Pari sijoittui urallaan toiseksi kaikissa arvostetuimmissa tanssiurheilutapahtumissa. Pari lopetti yhteisen uransa International Openin hopeasijaan vuonna 2007.

Keväällä 2008 Slavik aloitti jälleen uuden uran uuden parin kanssa. Uusi pari oli suomalainen huipputanssija Hanna Karttunen. Slavik ja Hanna tanssivat debyyttinsä United Kindom-Open -tapahtumassa vuonna 2009 edustaen Suomea. He sijoittuivat finaalissa kuudenneksi ollen näin ollen paras suomalaispari maailmassa sitten Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutarin eläkkeelle siirtymisen vuonna 2001.

Slavikia pidetään yhtenä taitavimmista ja ennen kaikkea yleisöystävällisimpänä miestanssijana. Hänen vahvuutensa ovat notkeus ja liikenopeus, joilla koreografiasta saadaan näyttävää ja vauhdikasta. Lisäksi häntä arvostetaan karismaattisena esiintyjänä ja musiikin melodian tulkitsijana.

Slavik on edustanut Ukrainaa, Belgiaa, Yhdysvaltoja, Venäjää ja viimeisimpänä Suomea. Slavik on ainoa Suomea edustanut kilpatanssija, joka on voittanut maailmanmestaruuden tanssiurheilussa.