OneDrive

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta SkyDrive)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Microsoft OneDrive
OneDrive logo and wordmark.svg
Microsoft Live SkyDriven aloitussivu (vanha versio).
Microsoft Live SkyDriven aloitussivu (vanha versio).
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Kehitystilanne Aktiivinen
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Tiedostojen verkkosäilytyspalvelu
Verkkosivu https://onedrive.live.com

OneDrive tai virallisesti Microsoft OneDrive (aiemmin SkyDrive, Windows Live SkyDrive ja Windows Live Folders) on tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu, joka kuuluu olennaisena osana Microsoftin palvelukokonaisuuteen. OneDrive integroituu tiukasti muihin Microsoftin palveluihin, kuten Officeen, Windows-käyttöjärjestelmään ja Windows Phone -puhelimiin. Palvelu mahdollistaa käyttäjien synkronoida tiedostonsa tietokonepilveen, ja sitten käyttää niitä suoraan verkkoselaimesta ja muilta laitteilta. Palveluun kirjaudutaan Microsoft-tilillä. Tiedostoja voi ensisijaisesti tarkastella vain ne palveluun tallentanut käyttäjä, mutta tiedostoja voi monipuolisesti jakaa muiden tarkasteltavaksi ja muokattavaksi. Julkisesti jaettujen tiedostojen katsominen ei välttämättä vaadi Microsoft-tilin käyttöä.

Palvelu tarjoaa vanhoille, viimeistään 22. huhtikuuta 2012 palvelun käytön aloittaneille käyttäjille 25 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Tämän jälkeen rekisteröityneet käyttäjät saavat ilmaista tilaa viisitoista gigatavua. Yhden tiedoston koko on rajoitettu verkkoselaimella siirrettäessä 300 megatavuun ja tietokoneohjelmalla synkronoitaessa kahteen gigatavuun.[1] Verkkoselaimella toimiva käyttöliittymä on toteutettu nykyaikaisella HTML5-tekniikalla.

Tietokoneen tiedostoja voi synkronoida OneDriveen Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä sekä Mac OS X -käyttöjärjestelmässä OneDrive-työpöytäsovelluksella. Uusissa Windows 8.1 -tietokoneissa toiminto on integroitu käyttöjärjestelmään. Myös viimeisimmissä Office-paketin tuotteissa tiedostojen lähettäminen ja muokkaaminen suoraan Onedrive-palvelimelle on mahdollista. Älypuhelinsovellus on saatavilla Windows Phone-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin, joista iOS-versio on optimoitu myös iPadille. Lisäksi Xboxille on oma OneDrive-sovelluksensa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.