Sk8er Boi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Sk8er Boi”
Avril Lavigne
Singlen ”Sk8er Boi” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Let Go
 Julkaistu 27. elokuuta 2002
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) The Matrix
 Tyylilaji rock,[1] pop-punk,[2] voimapop[3]
 Kesto 03.24
 Levy-yhtiö Arista Records
Avril Lavignen muut singlet
Complicated
2002
”Sk8er Boi”
2002
I'm with You
2002

Sk8er Boi on kanadalaisen laulaja-lauluntekijä Avril Lavignen kappale, joka julkaistiin hänen Let Go -debyyttialbumin toisena singlenä. Kappaleen ovat sanoittaneet Avril Lavigne ja The Matrix (Scott Spock, Lauren Christy, ja Graham Edwards) ja sen tuottamisesta vastasi The Matrix. Kappale on pop-punk- ja voimapopkappale, joka sanoituksellisesti kertoo tarinan laulajan näkökulmasta hänen rokkaripoikakaveristaan sekä tytöstä, joka tiesi, että kuka erotti heidät sen takia, että poika oli skeittilautailija ja tyttö puolestaan snobi.

Kappale sai pääosin positiivisia vastaanottoja, monien ylistäessä sen kertosäettä kutsuen kappaletta "haussuksi" ja "viisaaksi". Kappale sai myös vuonna 2003 Grammy-ehdokkuuden kategoriassa "Paras naisrokkarin kappaleen esitys". Kaupallisesti "Sk8er Boi" oli menestys, saavuttaen sijan kymmenen parhaan joukossa yli kymmenessä eri valtiossa, kuten Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa sekä Yhdysvalloissa (muodostuen Lavignen toiseksi kymmenen parhaan joukkoon päässeeksi singleksi Billboard Hot 100 -listalla).[4]

Kappaleeseen liittyvällä, Francis Lawrencen ohjaamalla musiikkivideolla Lavigne esiintyy konsertissa kaupungin kadulla samalla, kun väkijoukko juhlii hänen ympärillään. Kappale oli menestys TRL:llä, ja se äänestettiin BT TV:lla yhdeksi vuosikymmenen parhaista musiikkivideoista. Kappaleen ovat levyttäneet myös Cascada ja Kidz Bop Kids. Lisäksi Lavigne on esittänyt kappaletta kaikissa konserteissaan ja kaikilla kiertueillaan ensimmäisestä, "Try to Shut Me Up Tourista" (2002–2003) lähtien aina viimeisimpään "The Avril Lavigne Touriin" (2013–2014) asti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Modernrock.com reviews.modernrock.com. Arkistoitu 13.10.2014. Viitattu 14.11.2014.
  2. Review: Avril Lavigne - Let Go sputnikmusic.com.
  3. Let Go: Avril Lavigne allmusic.com.
  4. Billboard 14 September 2002 books.google.com.br.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sk8er Boi
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.