Simone Melchior

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Simone Melchior Cousteau (19. tammikuuta 1919 Oran, Ranskan Algeria1. joulukuuta 1990 Monaco) oli ranskalaisen merentutkija Jacques-Yves Cousteaun vaimo. Hän oli merkittävä taustavaikuttaja Cousteaun tutkimusmatkoilla 40 vuoden ajan.

Melchior syntyi laivastoperheeseen Oranissa, nykyisessä Algeriassa. Hänen isänsä oli töissä merivoimissa ja molemmat hänen isoisänsä olivat eläkkeellä olevia amiraaleja.[1] Simonella oli kaksi veljeä: Maurice ja kakoisveli Michel[2]. Simone Melchior tapasi tulevan miehensä Jacques-Yves Cousteaun ensimmäisen kerran juhlissa, kun Melchior oli vasta 17-vuotias[3]. He menivät naimisiin 12. heinäkuuta 1937[3] ja muuttivat laivaston upseerien yhteisöön Sanary-sur-Meriin[4].

Melchior oli vaikuttamassa Cousteaun uuden paineilmalaitteen kehittämiseen. Melchiorin isä oli johtotehtävissä Air Liquide -yrityksessä, jossa työskenteli myös insinööri Émile Gagnan. Cousteau sai appensa avulla käynnistettyä yhteistyö Gagnanin kanssa. Tämän seurauksena syntyi Aqua-lung.[5] Simone Melchior oli myös mukana laitteen ensimmäisissä testeissä[2].

Melchior auttoi Cousteauta rahoittamaan hankkeitaan. Hänen avustuksellaan Calypso-alus saatiin hankittua. Melchior oli miehensä mukana 40 vuoden ajan tutkimusmatkoilla ollen miehistön äitinä, parantajana, hoitajana ja psykologina. Hän oli Cousteaun rinnalla tämän useimmissa merkittävissä vedenalaisen maailman saavutuksissaan.[2] Melchior toimi useasti Calypson kapteenina, kun Cousteau oli itse markkinoimassa elokuviaan.[1] Melchior oli hiljaisena taustahahmona ja kasvatti samalla pariskunnan kahta poikaa Jean-Michelia ja Philippea[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Markham, Lois: Jacques-Yves Cousteau: Exploring the Wonders of the Deep. Austin, Texas, Yhdysvallat: Raintree, 1997. ISBN 0-8172-4404-2. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Lecocq Samuel G. ja Debborah: Simone Cousteau, the Soul of the Calypso Portage Quarry Recreation Facility. Viitattu 18. elokuuta 2008. (englanniksi)
  2. a b c d Simone Melchior Cousteau Find a Grave. Viitattu 18. elokuuta 2008. (englanniksi)
  3. a b Markham, Lois: Jacques-Yves Cousteau: Exploring the Wonders of the Deep, s. 24
  4. Markham, Lois: Jacques-Yves Cousteau: Exploring the Wonders of the Deep, s. 25
  5. Markham, Lois: Jacques-Yves Cousteau: Exploring the Wonders of the Deep, s. 39.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.