Simon Kirke

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simon Kirke

Simon Frederick St. George Kirke (s. 28. heinäkuuta 1949 Lontoo) on englantilainen rumpali, joka tunnetaan yhtyeistä Free ja Bad Company.

Kirken äiti oli Olive May ja isä Vivian Percy. Perhe muutti Walesin rajamaille Shropshireen Simonin ollessa 7-vuotias. 15-vuotiaana Simon sai ensimmäisen rumpusettinsä ja harjoitteli yksinään, kunnes liittyi Maniacs-nimiseen yhtyeeseen, joka soitteli lähiseuduilla ja voitti paikallisen kykykilpailun. Hän jätti yhtyeen ja perusti trion nimeltä Heatwave, jossa hän soitti rumpuja ja lauloi. 17-vuotiaana Simon teki vanhempiensa kanssa sopimuksen: hän lopettaa koulun ja ryhtyy muusikoksi, mutta ellei kahden vuoden aikana saavuta menestystä, hän menee takaisin kouluun. Niin palasi Lontooseen.

Seuraavan vuoden Simon teki sekalaisia töitä. 1969 alussa hän oli The Black Cat Bones -nimisen yhtyeen keikalla ja liittyi yhtyeeseen samalla viikolla, sopimus vanhempien kanssa kun oli menossa umpeen. Yhtyeessä soitti myös Paul Kossoff, joka houkutteli Simonin tapaamaan Paul Rodgersin. Bluesmuusikko Alexis Korner, joka usein auttoi uusia brittiläisiä rhytm & blues -yhtyeitä ja muusikoita, tunsi 15-vuotiaan basistin Andy Fraserin ja niin perustettiin Free.

Freen hajottua 1973 Kirke jatkoi uraansa yhtyeessä Bad Company. Hänellä on ollut myös näiden kahden yhtyeen ulkopuolisia projekteja, muun muassa yhteistyötä Led Zeppelinin, Keith Richardsin, Ringo Starrin All-Starr Bandin (Kirke oli mukana muun muassa Suomessa vuonna 1998 vierailleessa kokoonpanossa) ja Eric Claptonin kanssa.

Kirkellä on vaimo ja neljä lasta, joista Jemima ja Lola ovat näyttelijöitä ja Domino laulaja.

Soolotuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seven Rays of Hope (2005)
  • Filling the Void (2011)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.