Shrek (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shrek
Shrek lass nach - panoramio.jpg
Luoja(t) William Steig
Näyttelijä(t) Englanniksi:
Mike Myers
Michael Gough
Suomeksi:
Samuli Edelmann
Ensi-
esiintyminen
Shrek! (1990)
Henkilötiedot
Status aktiivinen
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat nimeämätön isä
Puoliso(t) Prinsessa Fiona
Lapset Fargle, Fergus ja Felicia
Muut sukulaiset Kuningas Harold (appi) (kuollut)
Kuningatar Lillian (anoppi)
Arthur Pendragon (puolison serkku)
Tutut Aasi
Saapasjalkakissa
muita satuhahmoja

Shrek on samannimisessä elokuvasarjassa esiintyvä jätti, jonka loi William Steig. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui kuitenkin kirjassa nimeltä Shrek!, johon elokuvasarjakin perustuu. Elokuvissa sekä useissa muissa spin-offeissa häntä ääninäytteli Mike Myers ja muissa spin-offeissa häntä ääninäytteli Michael Gough.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinainen elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shrek[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shrek

Elokuvassa Shrek Shrek nauttii yksinäisyydestään kotonaan suolla. Rauhaisa elo keskeytyy, kun useat satuhahmot joutuvat pakenemaan suolle lordi Farquaadin takia. Shrek lähtee Aasin kanssa tapaamaan lordia, joka suostuu siirrättämään satuhahmot, jos Shrek kävisi pelastamassa hänelle prinsessa Fionan, jolloin lordista tulisi oikea kuningas. Shrek lähtee ja onnistuu pelastamaan Fionan.

Shrek 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shrek 2

Elokuvassa Shrek 2 Hyvä haltijatar yrittää saada poikansa prinssi Uljaan naimisiin prinsessa Fionan kanssa kiristämällä tämän isää kuningas Haroldia. Shrek myös tuntee, että Fiona ei ole onnellinen hänen kanssaan, ja yrittää keksiä tavan saada tämän onnelliseksi.

Shrek 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shrek kolmas

Elokuvassa Shrek kolmas Shrek on kuningas Haroldin kuoltua etsimässä valtakunnalle uutta kuningasta, koska hän ei halua olla sellainen, koska jätti ei olisi hyvä kuningas. Samalla Hyvän Haltijattaren poika prinssi Uljas hyökkää muiden satupahisten kanssa ja valtaavat valtakunnan. He myös pidättävät Fionan sekä hänen kanssaan hänen raskauttaan juhlivat kuningatar Lillianin, Tuhkimon, Lumikin, prinsessa Ruususen, Tähkäpään ja toisen Tuhkimon sisarpuolista. He pakenevat Lillianin avulla, ja ryhtyvät vastarintaan.

Shrek ja ikuinen onni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shrek ja ikuinen onni

Elokuvassa Shrek ja ikuinen onni Shrek on kyllästynyt elämäänsä, ja Tittelintuure huijaa Shrekin allekirjoittamaan sopimuksen, jossa perutaan Shrekin Fionan pelastaminen. Seuraukset eivät kuitenkaan ole hyvät, ja Shrekin pitää saada Fionalta suudelma, jotta sopimus mitätöityisi.