Shoshana Bean

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shoshana Bean esiintymässä vuonna 2011.

Shoshana Elise Bean (s. 1. syyskuuta 1977 Olympia, Washington) on yhdysvaltalainen teatterinäyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan Broadwayllä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutettuaan New Yorkiin Bean sai roolin Godspell-musikaalista. Hän oli mukana myös Hairsprayssä, jossa hän esitti Shelleytä ja toimi sijaisnäyttelijänä Tracy Turnbladin, Velma Von Tusslen ja Penny Pingletonin rooleissa. Lisäksi Bean esiintyi Leader of the Packin Yhdysvaltain-kiertueella.

Bean sai eniten huomiota, kun hänet palkattiin korvaamaan Tony-palkittu Idina Menzel musikaaliin Wicked. Hän oli aluksi Menzelin sijaisnäyttelijä ennen kuin aloitti virallisesti Elphabana 11. tammikuuta 2005. Hän esiintyi viimeisen kerran 8. tammikuuta 2006. Hän esitti Elphabaa myös Wickedin Yhdysvaltain-kiertueella aloittaen 6. syyskuuta 2006. Hän esiintyi Portlandissa, Seattlessa ja Torontossa Megan Hiltyn kanssa. Kiertueen hän lopetti 31. joulukuuta 2006.

Lähdettyään Wickedistä Bean toimi taustalaulajana vuoden 2007 elokuvissa Hairspray ja Lumottu.

Beanin ensimmäinen sooloalbumi Superhero ilmestyi joulukuussa 2008. Sitä seurasivat O’Farrell Street vuonna 2013 ja EP Shadows to Light vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.