Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz
新機動戦記ガンダムW Endless Waltz
(Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz)
Genre mecha
OVA
Ohjaaja Yasunao Aoki
Studio Sunrise
Jaksojen määrä 3
Julkaisupäivät 1997
Elokuva: Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz tokubetsuhen
Ohjaaja Yasunao Aoki
Studio Sunrise
Julkaisupäivämäärä 1.8.1998
Kesto 90 min

Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz (jap. 新機動戦記ガンダムW Endless Waltz) on Gundam-sarjaan kuuluva OVA. Sitä tuotettiin vuonna 1997 3 osaa jatkona Shin kidō senki Gundam W -televisiosarjalle. Myöhemmin sitä levitettiin myös elokuvateattereissa muokattuna "erikoisversiona". Kyseessä oli ensimmäinen Gundam-OVA, joka ei sijoittunut Avaruusvuosisata-jatkumoon.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OVA:n tarina sijoittuu uuteen sotaan vuosi tv-sarjassa kuvatun Maan ja avaruussiirtokuntien välisen sodan jälkeen. OVAssa esiintyvät samat pää -Mobile Suitit kuin Shin kidō senki Gundam W -sarjassa, mutta Hajime Katoki ja Jun’ya Ishigaki suunnittelivat graafisesti uusiksi Kunio Ōkawaran suunnittelemat viisi pää-mechaa, vaikka ne juonen kannalta olivatkin samat koneet kuin televisiosarjassa käytetyt. Tämän vuoksi myös pienoismallien ja skenaarioresurssien nimityksiä muutettiin.

Tyylillisesti OVA kulkee tv-sarjan viitoittamalla tiellä. Toisintona nähtävässä TV-sarjan kohtauksessa, jossa L5-avaruussiirtokunta räjähtää Wufein silmien edessä, on myös piirretty Altron Gundam uudelleen OVAn versioon.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kulunut vuosi edellisestä taistelusta. Treize Khushrenadan tyttäreksi itseään kutsuvan Mariemaian johtama arvoituksellinen mystinen armeija julistaa sodan maailmalle, joka on luopunut kaikista aseista ja jonka ihmiset elävät pasifistisesti.

Mariemaian ryhmittymä tekee aseellisia hyökkäyksiä hylätyiksi uskottujen Leo- mobile suitien ja uusien Serpentien avulla ja kaappaa rauhan symbolinakin toimivan Relena Dorianin. Heero Yuy ja Duo Maxwell ryhtyvät toimiin kamppaillakseen Mariemaian mielivaltaa vastaan. Mariemaian armeijaan liittynyt Trowa Barton ja ainoana Gundaminsa säilyttänyt Wufei ovat kuitenkin heitä askeleen edellä.

Toisaalla erikoisjärjestön ”Estäjät” perustanut ja menehtyneen Treize Khushrenadan tahdon mukaan maailman rauhaa suojelemaan pyrkivä Lady Une pyrkii Lucrezia Noinin ja Sally Pon kanssa vastaamaan tilanteeseen. Lady Unen eteen ilmestyy kuitenkin itseään ”liekit sammuttavaksi tuuleksi, Windiksi” kutsuva Zechs Marquise, joka pyytää lupaa saada liittyä Estäjiin ja lainata sinetöityä Tallgeese III:a.

Lopulta myös hylätyt 4 Gundamia palaavat Quatre Rabarba Winnerin toimien myötä Maapallolle...

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisversiossa on samat hahmot.

Esiinyvät pääsotakoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Silent Orbit
 2. Operation Meteo
 3. Return to Forever

Tuotantohenkilöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnuskappale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liitännäisteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska OVAsta tuli suuri hitti, sen kolme osaa muokattiin yhdeksi kokoillan elokuvaksi. Mukaan liitettiin joitakin uusia kohtauksia, ja lopputulos julkaistiin Shōchikun elokuvateattereissa 1. elokuuta 1998 nimellä Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz tokubetsuhen samaan aikaan Kidō senshi Gundam – dai 08 MS-shōtai: Miller's Report -elokuvan kanssa. Elokuvan ensi-iltapäivänä pidettiin myös Gundamin 20-vuotisjuhlatapahtuma Gundam Big Bang sengen Pacifico Yokohamassa, ja vain tapahtumapaikalla ja elokuvaa näyttävissä teattereissa myytiin kirkasta 1/144 HG Wing Gundam Zero -pienoismallia. CS-kanavat ovat näyttäneet elokuvaa Kidō senshi Gundam Seed Destinyn ja Kidō senshi Gundam 00n aloitusten yhteydessä, kuten myös Kansain Mainichi hōsō.

Tuotantohenkilöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Vastaava tuottaja: Takayuki Yoshii
 • Projektisuunnittelu: Yasuo Miyakawa, Shigeru Watanabe
 • Animaatio: Kunihisa Sugishima
 • Ohjaus: Yoshihito Hishinuma
 • Mecha-ohjaaja: Masanori Shino
 • Tunnuskappale: ”Last Impression
  • Sanat Shiina Nagano, sävel Minami Takayama, sovitus ja laulu Two-Mix

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan ilmestymisen yhteydessä alettiin Comic Bonbon -lehdessä julkaista Kōichi Tokitan sarjakuvaversiota. Vaikka suoria yhteyksiä ei olekaan, osassa kohtauksia oli nähtävissä kytköksiä Tokitan OVAn julkaisun aikoihin tekemään Shin kidō senki Gundam W: Battlefield of Pacifist -sarjakuvaan.

Romaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan käsikirjoittaja Katsuyuki Sumisawa kirjoitti OVAn tarinan romaanisarjaksi. Kōdansha julkaisi uudet painokset, mutta ne julkaistiin muokattuina uudelleen vuoden 2007 lokakuussa Kadokawa Sneaker bunko -sarjassa. Seikkoja, jotka olivat mukana OVAn skenaariossa, mutta joille ei oltu varsinaisesti omistettu kohtauksia (Duo Maxwellin nimen alkuperä, syy, miksi Wufei kutsuu Gundamiaan ”Natakuksi”, Quatren ja Maganac-joukkojen kohtaaminen yms.), kuvattiin romaaneissa. Näitä käsiteltiin myös Shin kidō senki Gundam W: Episode Zero -sarjakuvassa.

”Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz jōkan”, ISBN 4-06-330405-1, Kōdansha, huhtikuu 1997
”Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz gekan”, ISBN 4-06-330406-X, Kōdansha, heinäkuu 1997
”Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz (jō)”, ISBN 978-4-04-473401-5, Kadokawa shoten, lokakuu 2007
”Shin kidō senki Gundam W – Endless Waltz (ge)”, ISBN 978-4-04-473402-2, Kadokawa shoten, lokakuu 2007