Shikamaru Nara

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Shikamaru Nara

Nara Shikamaru.jpg

Ensiesiintyminen Mangan kappale 34
Animen jakso 1
Ääninäyttelijät Shotaro Morikubo Japanin lippu,
Nobutoshi Canna Japanin lippu
(jakso 141), Tom Gibis Yhdysvaltain lippu
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 12-13
Osa II: 15
Syntymäpäivä 22. syyskuuta
Veriryhmä AB
Pituus 152,1 cm
Paino 42,9 kg
Liittoumat
Taso Ennen aika hyppyä Genin ja Chūnin, Shippūdenissä Chūnin
Liittouma Nara-klaani, Konoha
Ryhmäsidokset Ryhmä 10 (Kakashi Hatake, Shikamaru Nara, Ino Yamanaka, Choji Akimichi)
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä 10 (Asuman johtama)
Ryhmä Shikamaru
Niju Shotai

Shikamaru Nara (jap. 奈良シカマル, Nara Shikamaru) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarja Narutossa.

"Shika" tarkoittaa peuraa ja "-maru" pyöreää, mutta sanaa on tavallisesti käytetty pojan nimen osana. Yhdessä Inon (tarkoittaa karjua) ja Chojin (tarkoittaa perhosta) kanssa, hän muodostaa "Ino-Shika-Cho" trion.

Hänen sukunimensä Nara on valittu peuroistaan kuuluisan Nara-puiston mukaan. Sattumalta Nara Animation on yksi Naruto-animea tuottavista yhtiöistä. Nara oli myös aikakausi, jolloin buddhalaisuus levisi Japaniin ja nykyään yksi Japanin prefektuureista.

Shonen Jump -lehden järjestämissä yleisöäänestyksissä Shikamaru on ollut kymmenen suosituimman hahmon joukossa kolmannesta äänestyksestä lähtien, tavallisesti vieden neljännen tai viidennen sijan.

Shikamarun elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chūnin-kokeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shikamaru oli esiintynyt sarjassa laiskana henkilönä, joka valitti aina, mutta hänen strategiset kykynsä paljastuivat Chunin-kokeiden kolmannen vaiheen karsinnoissa. Niissä hän voitti Kinin käyttäessään varjotekniikkaansa nauhan alla, jota Kin käytti kellojensa hallinnassa. Kin ei huomannut tätä sillä ei tajunnut, ettei niin ohut lanka tekisi varjoa ollessaan kaukana maasta.

Shikamarun hohdokkain vaihe oli kuitenkin taistelussa Temaria vastaan, missä alkuun näytti, että hän vain koetti epäonnistuvia strategioita toisensa perään. Hänen tarkoituksenaan oli kuitenkin ainoastaan houkutella Temari oikeaan paikkaan ja onnistua hyökkäämään varjollaan tämän takaa. Saatuaan Temarin kehon hallintaansa tällä tekniikalla, Shikamaru luovutti, koska ei jaksanut enää jatkaa ottelua, koska Temarin houkutteleminen ansaan oli vienyt häneltä liikaa chakraa ja energiaa. Hän ei myöskään halunnut lyödä tai vahingoittaa naisia.

Huolimatta luovutuksesta, Shikamarun nerokas strategia vakuutti kaikki, jopa Hokagen. Tämän taistelun ansiosta hänelle myönnettiinkin myöhemmin Chuninin arvo.

Kun Konoha joutui ääni- ja hiekkaninjojen hyökkäyksen kohteeksi kesken muiden Chunin-kokelaiden taistelun, Shikamaru lähetettiin yhdessä Naruton ja Sakuran kanssa avustamaan edellä mennyttä Sasukea taistelussa kolmea hiekkaninjaa vastaan.

Seuratessaan Sasuken jälkiä, yhdeksän äänininjaa alkoi jahdata heitä ja Shikamaru päätti jäädä pidättelemään heitä. Käyttäessään ovelaa taktiikkaa, Shikamaru kykeni asettamaan ansan ja sai ninjat varjonsa otteeseen. Yhdeksäs ninja kuitenkin piileskeli puussa suojaten vangittuja Shikamarun hyökkäyksiltä. Shikamaru oli jäämässä itse ansaan, sillä hänen chakransa oli loppu ja lopulta kahdeksan ninjaa vapautuivat. Samalla hänen senseinsä, Asuma, kuitenkin saapui apuun päihittäen kaikki vihollisninjat.

Sasuken palautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shikamarun ensimmäinen työ Chuninina oli johtaa ryhmää, johon kuului Naruto Uzumaki, Neji Hyuga, Chooji Akimichi ja Kiba Inuzuka, ja palauttaa neljän äänininjan mukaan lähtenyt Sasuke.

Shikamarun älykkyys tuli tälläkin komennolla esiin hänen luodessaan ryhmänsä järjestystä ja vältellessään vastustajiensa ansoja ja luodessa omia ansojaan. Lopulta ryhmä kuitenkin hajosi jokaisen taistellen itsenäisesti. Shikamarun vastustaja oli Tayuya, joka käytti huiluaan hyökkäyksiin, kuten kolmen ison olennon hallintaan ja ihmisten luomiseen.

Shikamaru onnistui taas keksimään loistavan strategian ja sai Tayuyan kehon hallintaansa. Tämä kuitenkin aktivoi toisen tason kirousmerkkinsä, minkä johdosta kykeni vastustamaan Shikamarua ja luomaan tälle ihmisiä. Paettuaan harhoja, Shikamaru onnistui saamaan Tayuyan taas varjonsa hallintaan, mutta hävisi vastustajansa raa'alle voimalle. Shikamarun yllätykseksi Temari saapui kuitenkin avustamaan häntä.

Vaikka Shikamaru yritti parhaansa ryhmänjohtajana, Konohaan palaaminen oli hänelle hankalaa sillä tehtävä oli epäonnistunut ja kaikki juuri ja juuri hengissä. Mikäli hiekkakolmikko ei olisi saapunut avustamaan heitä, ryhmäläiset olisivat luultavasti kaikki kuolleetkin.