She Wolf (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”She Wolf”
Shakira
Singlen ”She Wolf” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta She Wolf
 Nauhoitettu  2008
 Julkaistu 10. heinäkuuta 2009
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Shakira, John Hill
 Tyylilaji Disco, hi-NRG, synthpop
 Kesto 03.07
 Levy-yhtiö Epic
Shakiran muut singlet
Si Tú No Vuelves
2007
”She Wolf”
2009
Did It Again
2009

She Wolf on kolumbialaislaulaja Shakiran kappale hänen samaa nimeä kantavalta kahdeksannelta studioalbumilta. Sen julkaisi Epic Records albumin johdantosinglenä 10. heinäkuuta 2009.[1] Kappaleen sanoittivat Shakira, John Hill, ja Sam Endicott.[2] Shakira ja Hill myös tuottivat kappaleen.[2] Kappaleesta on julkaistu 6 heinäkuuta 2009 myös espanjankielinen versio nimeltään "Loba", jolla vierailee Jorbe Drexler.[3] Musikaalisesti "She Wolf" on disco, hi-NRG ja synthpop-inspiroitu kappale, joka sisältää yksityiskohtia Shakiran tylsistyneisyydestä hänestä välittämätöntä kumppaniaan kohtaan sekä siitä että hän näyttää miten hänet voi saada tyytyväiseksi.

Julkaisunsa jälkeen "She Wolf" sai pääosin positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta, jotka yllättyivät kappaleen erilaisuudesta moniin muihin senaikaisiin kappaleisiin verrattuna. Kaupallisesti "She Wolf" menestyi hyvin listakaavioilla. Se pääsi kymmenen parhaan joukkoon muun muassa Kanadassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa sekä Isossa-Britanniassa. Yhdysvalloissa "She Wolf" pääsi Billboard Hot 100-listan 11.- sekä Dance/Club Play Songs-listan ensimmäiselle sijalle. Espanjankielinen versio "Loba" pääsi sekä Hot Latin Songsin että Tropical Songsin listojen kärkeen. "She Wolf" myi tuplaplatinaa Espanjassa sekä platinaa Italiassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Kappaleeseen liittyvän musiikkivideon ohjasi Jake Nava ja se sisältää Shakiran tanssimassa lukuisissa kohteissa, kuten punaisessa luolassa sekä kultaisessa häkissä. Kriitikkojen palaute videota kohtaan oli positiivista, joista monet yllättyivät Shakiran tanssitaidoista. Kappaleen edistämiseksi Shakira on esittänyt kappaleen lukuisissa konserteissa ja musiikkifestivaaleilla. Se oli myös osa The Sun Comes Out World Tourin esityslistaa vuonna 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. She Wolf - Single itunes.apple.com.
  2. a b Shakira- She Wolf (Song) spanishcharts.com.
  3. Loba - Single itunes.apple.com.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:She Wolf (Shakira song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.