Shaun O’Hara

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Shaun O'Hara)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Shaun O’Hara
Shaun O'Hara.jpg
Pelipaikka sentteri
Pituus 191 cm
Paino 137 kg
Seurat Cleveland Browns
New York Giants
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 23. kesäkuuta 1977,
Chicago, Illinois
Pääsarjaura 2000–2010

Shaun O'Hara (s. 23. kesäkuuta 1977 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan sentteri.

Ennen ammattilaisuraansa O'Hara pelasi Rutgersin yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkueessa Rutgers Scarlet Knightsissa. Hän opiskeli yliopistossa rikosoikeutta.

O'Hara teki huhtikuussa 2000 varaamattomana vapaana pelaajana ammattilaissopimuksen NFL-seura Cleveland Brownsin kanssa. Hän pelasi seurassa neljä kautta, joista kaksi viimeistä vakioaloittajana. Brownsissa hän pelasi useammin hyökkäyksen sisempänä linjamiehenä kuin sentterinä. Kaudella 2002 hän aloitti 13 ottelua hyökkäyksen oikean puolen sisempänä linjamiehenä ja kolme ottelua sentterinä, kaudella 2003 puolestaan kahdeksan ottelua vasemman puolen ja kuusi oikean puolen sisempänä linjamiehenä.

Maaliskuussa 2004 O'Hara siirtyi rajoittamattomana vapaana pelaajana New York Giantsiin. Giantsia edustaessaan hän pelasi kaikki ottelunsa sentterinä ja oli vakituisesti joukkueen aloituskokoonpanossa. Vuonna 2008 hän oli voittamassa Giantsin riveissä Super Bowlin mestaruutta, kun joukkue voitti 3. helmikuuta New England Patriotsin pistein 17–14. O'Hara oli mestaruuskaudella yksi joukkueensa viidestä kapteenista Jeff Feaglesin, Eli Manningin, Antonio Piercen ja Michael Strahanin ohella. Hän pelasi kausina 2008 ja 2009 NFL:n tähdistöottelussa Pro Bowlissa. Hänet valittiin otteluun myös kaudella 2010, muttei pystynyt tuolloin pelaamaan loukkaantumisen vuoksi.

O'Hara ilmoitti pelaajauransa päättymisestä syyskuussa 2012. Hän oli ollut pelaamatta koko kauden 2011 ja kaudella 2010 hän joutui olemaan sivussa kymmenen ottelua jalkavammojen vuoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]