Sharon Bezaly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sharon Bezaly (s. 2. lokakuuta 1972 Tel Aviv, Israel) on israelilaissyntyinen huilutaiteilija. Hän oli levytuottaja Robert von Bahrin puoliso, ja hän sai Ruotsin kansalaisuuden vuonna 2006.

Bezaly aloitti huilunsoiton 11-vuotiaana. Hän piti ensikonserttinsa Israelin filharmonikkojen solistina 14-vuotiaana, kapellimestarina oli itse Zubin Mehta. Huilutaiteilija Jean-Pierre Rampalin kannustamana hän jatkoi opintojaan Pariisissa. Bezaly on sittemmin esiintynyt solistina muun muassa Tokion filharmonikkojen, Minnesotan sinfoniaorkesterin, Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin, BBC Wales -sinfoniaorkesterin ja Camerata Academica Salzburg -orkesterin kanssa useissa maailman tunnetummissa konserttisaleissa, kuten Wienin Musikvereinissa ja Châtelet’ssa Pariisissa. Lisäksi hän on tehnyt uraa kamarimuusikkona ja esiintynyt muun muassa Gidon Kremerin kanssa.

Bezaly on saanut muun muassa arvovaltaisen saksalaisen Echo Klassikin Vuoden instrumentalisti -palkinnon, ja Cannes Classicalin Vuoden nuori taiteilija -palkinnon. Lisäksi hänen levynsä ovat saaneet useita kansainvälisiä äänitepalkintoja. Monet nykysäveltäjät, kuten Kalevi Aho, Sofija Gubaidulina, Christian Lindberg ja Christopher Rouse, ovat omistaneet teoksiaan hänelle. Bezaly on oppinut lähes virheettömän hengitystekniikan, jonka ansiosta hän pystyy soittamaan virtuoosisetkin juoksutukset tarkasti ja selvästi artikuloiden. Hänen soittoaan on ylistetty myös kauniista ja kontrolloidusta soinnista.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]