Seija Vaaherkumpu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seija Vaaherkumpu (ent. Rautio) on suomalainen toimittaja. Hänet tunnetaan muun muassa Ylen A-ohjelmien sekä Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana.

Seija Vaaherkumpu opiskeli Helsingin yliopistossa valtio-oppia, tiedotusoppia ja sosiaalipsykologiaa. Hän aloitti radiotoimittajan työt opiskeluvuosinaan hyvinkääläisessä Pikkupäkä-paikallisradiossa. 1980-luvun lopulta alkaen hän työskenteli Ylen Radiomafiassa, kunnes hänet valittiin yhdeksi neljästä ensimmäisestä Ylen Aamu-TV:n juontajasta lähetysten alkaessa 1997 (muut olivat Arto Nyberg, Päivi Storgård ja Seppo Toivonen)[1].

2000-vuosikymmenen alussa Vaaherkumpu siirtyi Sanoma-konsernin Neloskanavalle, jossa hän työskenteli muun muassa EU-toimittajana Nelosen tv-uutisissa.[2][3]

Sittemmin Vaaherkumpu on toimittanut Yle 1:n Ykkösaamua sekä arkiaamuisin radiossa että lauantaiaamuisin television ykköskanavalla. Hän tekee silloin tällöin töitä myös A-studiolle.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 20-vuotias Aamu-tv juhlii: Tältä Arto Nyberg näytti ensimmäisessä lähetyksessä! Ilta-Sanomat 3.3.2017. Viitattu 8.8.2017.
  2. a b Mykkänen, Erkka: ”Ihmiset haluavat, että joku kuratoi heille tietoa ja vahvistaa faktat”. Seija Raution haastattelu, Ylioppilaslehti 22.4.2016. Viitattu 8.8.2017.
  3. Ykkösaamu, ohjelmakortti, Yle Vintti. Viitattu 8.8.2017.
Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.