Scott Innes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scott Innes
Henkilötiedot
Syntynyt30. lokakuuta 1966 (ikä 57)
Yhdysvallat Poplar Bluff, Missouri
Ammatti DJ
Vanhemmat Linda
Siviilisääty Naimisissa
Puoliso Jodie (1998–)
Lapset Emily
Brittney
Lacey
Presley
Muut tiedot
Lempinimet SI
Aiheesta muualla
Kotisivu

Scott P. Innes (s. 30. lokakuuta 1966 Poplar Bluff, Missouri) on yhdysvaltalainen DJ ja ääninäyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scott Innes toimii radiopersoonana WYNK, Clear Channel Radiolle Baton Rougessa. Uraansa aloitellessaan hänestä tuli nuorin DJ Yhdysvalloissa, kun hän teki ensi esiintymisensä radiopersoonana KLID radiossa vuonna 1980 kotikaupungissaan Poplar Bluffissa, Missourissa. Viime aikoina hän on ollut erittäin suosittu DJ Nashvillessä.

Vuonna 1998 Innes palkittiin CMA-palkinnolla vuoden radioääneksi ja vuotta myöhemmin hänet palkittiin The Marconi -palkinnolla. Myöhemmin vuosina 2001 ja 2006 Innes oli ehdokkaana The Marconi -palkinnon voittajaksi.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1997 työskennellessään iltapäivän ohjelmassa WYNK radiolla, Innesistä tuli samalla Don Messickin kuoltua samana vuonna virallinen seuraaja Hanna-Barberan tunnetulle koiralle Scooby-Doolle. Elokuvan Scooby-Doo ja saaren zombiet jälkeen hän ääninäytteli myös Shaggy Rogersia ja Scrappy-Doota muun muassa elokuvassa Scooby-Doo ja salaperäinen saari. Innes on ääninäytellyt myös muita hahmoja mainoksissa, kuten Kippari Kallea, professori Pat Pendingiä, sekä Retu Kivistä ja Tahvo Sorasta. Hän on ääninäytellyt viidessä eri Scooby-Doohon perustuvassa elokuvassa ja lisäksi lainannut ääntään yli tuhanteen puhuvaan Scooby-Doo leluun, sekä muutamiin videopeleihin.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radion ohella Innes tunnetaan myös hyväntekeväisyydestään ja lasten huumeongelmien mainoskampanjoista, sekä erityisesti syöpää sairastavien lasten hyväntekeväisyydestä.

Innes on myös maininnut olevansa todella suuri Scooby-Doo fani ja omistaa suuren määrän erilaisia fanituotteita, aina vaatetuksesta tauluihin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]