SCOTT Sports

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Scott (yritys))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scott High Octane

Scott USA on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa muun muassa polkupyöriä, motocross-tarvikkeita, lumilautoja ja vaatteita. Insinööri ja entinen alppihiihtäjä Ed Scott perusti yrityksen vuonna 1958 ja ensimmäinen tuote oli alumiinista valmistettu hiihtosauva, joka korvasi aiemmin käytössä olleet bambusta ja teräksestä valmistetut sauvat. Vuonna 1970 yritys laajensi toimintaansa motocross-tarvikkeisiin ja valmisti ensimmäiset suojalasinsa. 1978 yritys perusti toimiston Eurooppaan laajentaakseen markkinoitaan. Ensimmäisen maastopyörän Scott valmisti vuonna 1986. Ensimmäisen etujousitetun maastopyörän Scott toi markkinoille vuonna 1991 ja heti seuraavana vuonna yritys valmisti myös täysjousitetun maastopyörän.

Vuonna 1993 Scott ryhtyi valmistamaan lumilautoja. Laskettelusukset tulivat yrityksen valikoimiin vuonna 1998. Ensimmäisen talviurheiluun takoitetun vaatemallistonsa Scott julkisti vuonna 1997. Tätä aiemmin yritys oli valmistanut jo käsineitä ja muita tarvikkeita.

Ensimmäisen hiilikuidusta valmistetun maastopyörän Scott toi markkinoille vuonna 1995 nimellä Endorphin. Malli oli menestys ja pyörällä voitettiin useita maailmancupin osakilpailuja. Tästä eteenpäin Scott on pyrkinyt valmistamaan yhä kevyempiä runkoja.

Vuonna 2004 Scott osti suomalaiset urheiluvaatevalmistajat Yokon ja Reiman.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]