Science Fiction and Fantasy Writers of America

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Science Fiction and Fantasy Writers of America, Inc. (SFWA) on vuonna 1965 perustettu yhdysvaltalainen tieteis- ja fantasiakirjailijoiden yhdistys. Aiemmin yhdistyksen nimi oli Science Fiction Writers of America, mistä lyhenne SFWA on peräisin.[1] Yhdistyksen perusti Damon Knight.

Valtaosa yhdistyksen jäsenistä asuu Yhdysvalloissa. Aktiivinen jäsenyys on rajattu science fictionin, fantasian tai kauhun lajityypin julkaistuille kirjailijoille. Vähimmäisvaatimuksena on yksi julkaistu romaani tai käsikirjoitus taikka kolme novellia tietyin reunaehdoin[2] levikin ja palkan suhteen. Liitännäisjäseneksi pääsevät sellaiset julkaistut kirjailijat, jotka eivät täytä näitä vaatimuksia. "Amerikka" yhdistyksen nimessä viittaa siihen että sen edunvalvonta keskittyy julkaisutoimintaan Yhdysvalloissa. Jäsenyys edellyttääkin sitä että kirjailijan teoksia on julkaistu englanniksi.

SFWA jakaa vuosittain Nebula-palkintoa parhaalle novellille, pitkälle novellille, pienoisromaanille, romaanille ja käsikirjoitukselle. Lisäksi se jakaa myös Andre Norton -palkinnon parhaalle nuorten aikuisten romaanille, Author Emeritus -kunnianosoituksen ja Damon Knight Memorial Grand Master Awardin poikkeuksellisesta elämäntyöstä tieteis- tai fantasiakirjallisuudessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Is it SFWA or SFFWA? Science Fiction and Fantasy Writers of America Inc.. Arkistoitu 20.2.2012. Viitattu 31.7.2008. (englanniksi)
  2. SFWA Membership Requirements Science Fiction and Fantasy Writers of America Inc.. Arkistoitu 27.9.2007. Viitattu 31.7.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.