Savonlinnan aikuislukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Savonlinnan lyseon lukio
Sijainti Kirkkokatu 1, 57100 Savonlinna[1]
Koordinaatit 61.8720°N, 28.8799°E
Tyyppi suomenkielinen lukio
Rehtori Ismo Falck[1]
Verkkosivut

Savonlinnan aikuislukio on Savonlinnassa toimiva aikuislukio.[2] Aikuislukiossa voi suorittaa joustavasti peruskoulu- ja lukiotutkinnon, ylioppilastutkinnon sekä yksittäisen aineen oppimäärän tai kurssin / kursseja. Koulu toimii samoissa tiloissa Savonlinnan lyseon lukion kanssa. Savonlinnan lyseon lukion rehtori Ismo Falck toimii myös aikuislukion rehtorina.[1][3][4] Savonlinnan aikuislukiossa opiskelee noin 600 opiskelijaa.

Koulu aloitti toimintansa syksyllä 1978 nimellä Piispanmäen lukion iltalinja. Nykyisen nimensä koulu sai 1.8.2003.

Savonlinnan aikuislukiossa voi suorittaa peruskoulu- ja lukio-opintoja ilta- tai etäopiskeluna. Aikuislukion opetussuunnitelmaan kuuluvat englannin, espanjan, ruotsin, japanin sekä venäjän kielet sekä maahanmuuttajille tarkoitettu suomi toisena kielenä -opetus. Koulu tarjoaa starttilukio-linjan sellaisille opiskelijoille, jotka haluaisivat lukio-opiskelijoiksi, mutta eivät jostain syystä ole päässeet lukion opiskelijoiksi. Maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille on tarjolla lukioon valmistavaa koulutusta (luva-koulutus), jossa painotetaan suomen kielen ja lukio-opinnoissa tarvittavien opiskelutaitojen harjoittamista. Opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Savonlinnan aikuislukio aikuislukio. Viitattu 25.7.2019.
  2. Lukiot Savonlinnan kaupunki, savonlinna.fi. Viitattu 25.7.2019.
  3. Savonlinnan lyseon lukio Savonlinnan lyseon lukio. Viitattu 25.7.2019.
  4. Jaana Rautio-Teijonmaa: Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä — Valtakunnallisessa aikuislukiovertailussa Savonlinna oli viime keväänä paras Itä-Savo, ita-savo.fi. 9.8.2018. Viitattu 25.7.2019.