Satoshi Furukawa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Satoshi Furukawa
Satoshi Furukawa.jpg
astronautti
Kansalaisuus japanilainen
Syntynyt 4. huhtikuuta 1964 (ikä 53)
Jokohama, Japani
Toinen ammatti kirurgi
Valinta 1999 NASDAn astronauttiryhmä
Lennot Sojuz TMA-02M, Retkikunta 28
Lennon tunnus Soyuz-TMA-02M-Mission-Patch.png ISS Expedition 28 Patch.png

Satoshi Furukawa (jap. 古川 聡 Furukawa Satoshi; s. 4. huhtikuuta 1964) on japanilainen kirurgi ja Japanin avaruusjärjestö JAXAn astronautti. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Furukawa valmistui Eikon lukiosta Kamakurassa vuonna 1983. Hän valmistui lääketieteen tohtoriksi Tokion yliopistosta vuonna 1989 ja suoritti filosofian tohtorin tutkinnon lääketieteessä Tokion yliopistossa vuonna 2000. Hän on työskennellyt sairaalakirurgina.

Helmikuussa 1999 National Space Development Agency of Japan (NASDA; JAXAn edeltäjä) valitsi Furukawan yhdeksi kolmesta japanilaisesta kansainvälisen ISS-avaruusaseman astronauttikandidaatista. Hän aloitti ISS-astronautin peruskoulutuksen huhtikuussa 1999 ja valmistui koulutuksesta tammikuussa 2001. Furukawa on työskennellyt ISS-avaruusaseman japanilaisen Kibō-moduulin laitteiston ja operaatioiden kehittämisen parissa.

Vuonna 2004 hän suoritti Sojuz-TMA -avaruusaluksen lentoinsinööri1 -koulutuksen Kosmonauttien koulutuskeskus Juri Gagarinissa ja vuonna 2006 NASAn astronauttikoulutuksen.

Furukawa laukaistiin 7. kesäkuuta 2011 ensimmäiselle avaruuslennolleen lennolla Sojuz TMA-02M. Hän osallistuu ISS-avaruuseman Retkikunta 28:n ja Retkikunta 29:n miehistöihin lentoinsinöörinä.

Furukawa yrittää kasvattaa kurkkuja avaruusasemalla.[1] Hän twiittasi avaruusasemalta kärsivänsä avaruuspahoinvoinnista ("space sickness"; muistuttaa matkapahoinvointia ja on yhteydessä painovoiman muutoksiin), mikä on melko yleistä avaruusmatkan alussa ennen kuin tasapainoelin tottuu painottomuuteen.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]