Sasori

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sasori.jpg

Sasori (蠍) on yksi Akatsuki-rikollisjärjestön jäsenistä Naruto-mangasarjassa.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hatake Sakumon (alias Konohan valkea raateluhammas) tapettua Sasorin vanhemmat pojasta huolehti hänen isoäitinsä Vanhempi Chiyo, joka opetti hänelle kaiken nukeista, joita voi käyttää taisteluissa. Ensimmäiset Sasorin valmistamat nuket oli tehty hänen vanhempiensa näköisiksi, sillä Sasori tahtoi tuntea uudestaan vanhempiensa rakkauden. Mutta koska ne olivat vain tunteettomia, Sasorin yritys epäonnistui, ja jättäessään kylänsä hän jätti myös nukkensa.

Akatsuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liittyessään Akatsukiin hän sai parikseen Orochimarun. Orochimarun pettäessä ja lähtiessä Akatsukista Sasori otti tehtäväkseen jäljittää Orochimarua, saada selville tämän suunnitelmat ja lopulta tuhota hänet. Sasorilla oli hieman parempi suhde uuteen työkumppaniinsa Deidaraan, joka ihaili parinsa kykyjä. Vaikkakin heillä oli kyllä erilaiset käsitykset taiteesta (Deidaran mielestä taide oli hetkellistä, Sasorin taas ikuista), Deidara kohteli Sasoria mestarinaan loppuun asti.

Nuket[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasorin omasta ruumiista valmistettu nukke-Sasori oli erikoistunut valmistamaan nukkeja kuolleista ihmisistä. Hiruko oli Sasorin eniten käyttämä nukke, jonka sisällä Sasori usein oli. Taistelutarkoitukseen hän käytti suosikkinukkeaan Kolmatta Kazekagea, josta oli tehnyt nuken. Koska Kolmas oli ollut elävä nukkea tehtäessä, hänen kykynsä säilyivät vahingoittumattomina, ja Sasori pystyi käyttämään niitä hyödykseen. Sasorin monipuolisin nukke oli kuitenkin hän itse. Koska nuket eivät ikäänny, hän pysyi teini-ikäisen näköisenä huolimatta siitä, että hän oli todelliselta iältään jo yli kolmenkymmenen.

Koska hän tarvitsee osan alkuperäisestä kehostaan, jotta voisi hallita nukkeja, Sasori säilöi sydämensä lieriön muotoiseen osaan rintaansa. Sasori selviytyy mistä tahansa hyökkäyksestä, kunhan hänen sydämensä pysyy vahingoittumattomana. Hän pystyy jopa siirtämään itsensä uuteen nukkeen sydäntä siirtämällä. Hän kykenee hallitsemaan vaikkapa satoja nukkeja samaan aikaan, minkä vuoksi hän on tappava vastus.

Kaikissa aseissa, joita Sasorin nuket käyttävät, on hänen itse tekemäänsä myrkkyä. Myrkky ottaa nopeasti hallinnan uhrinsa kehosta ja tappaa tämän lopulta muutaman päivän päästä. Ainakin Haruno Sakura osaa kuitenkin valmistaa tehokasta antibioottia, joka kumoaa myrkyn vaikutuksen, mutta jonka valmistamiseen vaaditaan hyvin harvinaisia kasveja.

Myös Kankuron nuket Karasu (Korppi), Sanshouuo (Salamanteri) ja Kuroari (Musta Muurahainen) ovat Sasorin käsialaa, ja osaksi siksi hän voitti nuorukaisen helposti näiden taistellessa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasorin kukistivat hänen isoäitinsä ja Haruno Sakura pitkän taistelun jälkeen. Viimeisinä hetkinään hän pystyi tuntemaan vanhempiensa rakkauden, nimittäin juuri heitä esittävät, Chiyon käyttämät nuket lävistivät Sasorin sydämen. Hän kuitenkin kertoo vielä sopimastaan tapaamisesta Orochimarun alaiseksi soluttautuneen vakoojansa kanssa Maan ja Taivaan -sillalla kolmen päivän kuluttua. Akatsukissa Sasorin korvaa Tobi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.