Sasori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sasori (蠍) on Naruto-mangasarjassa esiintyvän Akatsuki-rikollisjärjestön jäsen.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasori eli nuoruutensa isoäitinsä hoivissa sen jälkeen kun Hatake Sakumon (eli Konohan valkea raateluhammas) tappoi hänen vanhempansa. Isoäiti opetti hänelle kaiken nukeista, joita voi käyttää taisteluissa. Sasori teki ensimmäiset nukkensa vanhempiensa näköisiksi, sillä hän tahtoi tuntea uudestaan vanhempiensa rakkauden. Lähtiessään kotikylästään hän hylkäsi myös nukkensa.

Akatsuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liittyessään Akatsukiin Sasori sai Orochimarun parikseen. Orochimarun pettäessä ja lähtiessä Akatsukista Sasori otti tehtäväkseen etsiä hänet, selvittää hänen suunnitelmansa ja lopulta tuhota hänet. Sasorilla oli hieman parempi suhde uuteen työkumppaniinsa Deidaraan, joka ihaili parinsa kykyjä. Vaikka heillä oli melko erilaiset käsitykset taiteesta, Deidara kohteli Sasoria mestarinaan loppuun asti.

Nuket[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasorin omasta ruumiista valmistettu nukke-Sasori oli erikoistunut valmistamaan nukkeja kuolleista ihmisistä. Hiruko oli Sasorin eniten käyttämä nukke, jonka sisällä Sasori usein oli. Taistelutarkoitukseen hän käytti suosikkinukkeaan Kolmatta Kazekagea, josta hän oli tehnyt nuken. Koska Kolmas oli ollut elävä nukkea tehtäessä, hänen kykynsä säilyivät vahingoittumattomina ja Sasori pystyi käyttämään niitä hyödykseen. Sasorin monipuolisin nukke oli kuitenkin hän itse. Koska nuket eivät ikäänny, hän pysyi teini-ikäisen näköisenä, vaikka hän oli oikeasti jo yli kolmenkymmenen.

Koska Sasori tarvitsee osan alkuperäisestä kehostaan, jotta voisi hallita nukkeja, hän säilöi sydämensä rintaansa lieriön muotoiseen osaan. Sasori selviytyy mistä tahansa hyökkäyksestä, kunhan hänen sydämensä pysyy vahingoittumattomana. Hän pystyy jopa siirtämään itsensä uuteen nukkeen sydäntä siirtämällä. Hän kykenee hallitsemaan yhtä aikaa satojakin nukkeja, ja siksi hän on kova vastus.

Kaikissa aseissa, joita Sasorin nuket käyttävät, on hänen itse tekemäänsä myrkkyä. Myrkky ottaa nopeasti hallinnan uhrinsa kehosta ja tappaa tämän lopulta muutaman päivän päästä. Ainakin Haruno Sakura osaa kuitenkin valmistaa tehokasta antibioottia, joka kumoaa myrkyn vaikutuksen mutta jonka valmistamiseen vaaditaan hyvin harvinaisia kasveja.

Myös Kankuron nuket Karasu (Korppi), Sanshouuo (Salamanteri) ja Kuroari (Musta Muurahainen) ovat Sasorin käsialaa, ja osaksi siksi hän voitti nuorukaisenselvennä helposti näiden taistellessa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasorin kukistivat pitkän taistelun jälkeen hänen isoäitinsä ja Haruno Sakura. Viimeisinä hetkinään hän koki vanhempiensa rakkauden, nimittäin juuri heitä esittävät Chiyon käyttämät nuket lävistivät hänen sydämensä. Hän kuitenkin kertoo vielä sopimastaan tapaamisesta Orochimarun alaiseksi soluttautuneen vakoojansa kanssa Maan ja Taivaan sillalla kolmen päivän kuluttua. Akatsukissa Sasorin korvaa Tobi.