Sarah Balabagan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sarah Balabagan (s. 16. elokuuta 1979) on filippiiniläinen entinen vanki Arabiemiirikunnissa.

Balabagan kasvoi Sultan Kudaratin maakunnassa Mindanaolla. Hän lähti palvelijattareksi Al-Ayniin. 14-vuotiaana 19. heinäkuuta 1994 hän iski 85-vuotiasta työnantajaansa Almas Mohammed al-Baloushia 34:sti puukolla. Balabaganin mukaan al-Baloushi oli yrittänyt raiskata tämän, ja hän oli toiminut itsepuolustukseksi. 26. kesäkuuta 1995 oikeus katsoi hänen joutuneen sekä raiskauksen uhriksi että syyllistyttyään itse tappoon. Hänet tuomittiin seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan uhrin omaisille 150 000 dirhamia, kun hänelle itselleen määrättiin maksettavaksi 100 000 dirhamia.

6. syyskuuta 1995 toinen, islamilainen oikeusistuin ei pitänyt Balabagania raiskauksen uhrina vaan tuomitsi tämän kuolemaan ampumalla murhasta. Tapaus herätti kansainvälistä huomiota ja valitusten jälkeen Balabaganin tuomio muutettiin 30. lokakuuta vuoden vankeudeksi, kepiniskuiksi ja rahallisiksi korvauksiksi. Hän palasi Filippiineille 1. elokuuta 1996.

Balabaganin tapauksesta tehtiin vuonna 1997 elokuva The Sarah Balabagan Story, jonka ohjasi Joel Lamangan ja jonka pääosassa esiintyy Vina Morales. Balabagan aloitti vapautumisensa jälkeen uran laulajana ja pääsi esiintymään televisioon Geri Halliwellin kanssa. Hänestä tuli vuonna 1998 yksinhuoltajaäiti. Hän ilmoitti elokuussa 2003 kihlauksestaan Russell Vergaraan. Hän on luopunut islamista ja kääntynyt kristinuskoon.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.