Sanna Nielsen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanna Nielsen

Sanna Nielsen (s. 27. marraskuuta 1984) on ruotsalainen laulaja.[1] Hän on kotoisin Bromöllasta, Skånesta.

Melodifestivalen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sanna Nielsen on osallistunut useita kertoja Melodifestivaleniin. Huomioitavaa on, että hän on osallistuessaan aina päässyt finaaliin asti, vaikkakaan voittoa ei tullut ennen vuotta 2014.

Sanna debytoi Ruotsin euroviisukarsinnassa vuonna 2001 kappaleella I går, i dag sijoittuen kolmanneksi. Vuonna 2003 hän sijoittui viidenneksi kappaleella Hela världen för mig, joka keikkui Ruotsin radion Svensktoppen-listalla peräti 35 viikkoa. Kolmannen kerran Sanna Nielsen nähtiin Melodifestivalen-lavalla laulamassa vuonna 2005 Fredrik Kempen kanssa Du och jag mot världen -duettoa. Tuolloin sijoitukseksi tuli kahdeksas. 2007 Sannan saaliina oli seitsemäs sija kappaleella Vågar du, vågar jag.

Vuonna 2008 Sanna Nielsen kyynelehti lavalla laulaessaan Empty room-balladia. Tämä oli hänen ensimmäinen osallistumisensa englanninkielisellä laululla. Juryt jättivät kappaleen kolmanneksi 74 pisteellä, mutta puhelinäänestäjien mielestä laulu oli illan paras ansaiten heiltä 132 pistettä. Yhteispistemäärällä 206 Empty room sijoittui kuitenkin vasta toiseksi Charlotte Perrellin viedessä voiton.

Vuonna 2011 Sanna Nielsen oli jälleen Melodifestivalen-finaalissa kamppailemassa edustuspaikasta Düsseldorfissa järjestettävään Eurovision laulukilpailuun. Kappaleen nimi oli I'm in love ja se sijoittui neljänneksi. Vuoden 2014 Melodifestivalenin Nielsen voitti kappaleella Undo ja edusti Ruotsia Eurovision laulukilpailussa Kööpenhaminassa. Nielsen sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sanna Nielsen.