Sandnes Ulf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sandnes Ulf
Koko nimi Sandnes Ulf
Perustettu 1911
Kenttä Sandnes Idrettspark, Sandnes
– kapasiteetti 3 850
Sarja Adeccoligaen
Puheenjohtaja Norja Stig Ravndal
Päävalmentaja Norja Bjarne Berntsen
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Sandnes Ulf on vuonna 1911 perustettu norjalainen jalkapalloseura Sandnesin kaupungista Rogalandin läänistä. Seuran miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2015 maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Adeccoligaenissa.

Joukkue ennen ensimmäistä otteluaan vuonna 1913. Tuloksena oli 3–3 -tasapeli Flekkefjordin joukkuetta vastaan.

Seura on perustettu kesällä 1911 nimellä Ulf ja myöhemmin se otti käyttöön nimen Ulf-Sandnes. Vuonna 2004 joukkue yhdistyi Sandnes FK:n kanssa ja otti käyttään nykyisen nimen. Seura otti haltuunsa Sandnes FK:n sarjapaikan Norjan 2. divisioonassa, eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaudella 2007 Sandnes Ulf voitti 2. divisioonan mestaruuden ja nousi Adecco-liigaan, josta se kuitenkin putosi yhden kauden jälkeen takaisin. Kaudella 2009 seura voitti jälleen 2. divisioonan ja palasi Adecco-liigaan. Putoaminen olisi jälleen ollut Sandnes Ulfin kohtalona, mutta Follo FK:n talousvaikeuksien vuoksi seura säilytti paikkansa sarjassa. Kaudella 2011 Sandnes Ulf sijoittui yllättäen Adecco-liigan toiseksi ja nousi ensimmäistä kertaa historiassaan Tippeligaeniin. Ensimmäinen kausi pääsarjatasolla päättyi sijalle 14 ja Sandnesin sarjapaikka säilyi.

Sandnes Ulf pelaa kotiottelunsa Sandnes Idrettsparkissa, jossa on 2260 istumapaikkaa. Vuoden 2008 jälkeen stadionia on remontoitu vastaamaan Norjan jalkapalloliiton asettamia vaatimuksia. Sandnes Ulfin paikalliskilpailijoita Stavangerin alueella ovat Viking FK ja Bryne FK, jotka ovat historian saatossa menestyneet Sandnesia paremman.

Seuran kotikenttä Sandnes Idrettspark
  • Norjan 2. divisioona (2): 2007, 2009
  • Norjan 3. divisioona: 2003

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.