Sanajahti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanajahti
Julkaisija Fugo
Jakelija Fugo
Julkaistu Suomen lippu 4. huhtikuuta 2012
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli, onlinepeli
Alusta Android & iOS
Hinnoittelutapa ilmainen
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sanajahti on Fugon kehittämä ja julkaisema 4. huhtikuuta 2012 ilmestynyt pulmapeli. Se on saatavilla iOS:ille ja Androidille.

Sanajahdin ideana on löytää 16 ruudun kirjainsokkelosta minuutissa ja 30 sekunnissa mahdollisimman monta suomenkielistä oikeaa sanaa. Peliajan saa pidennettyä puoleentoista minuuttiin, jos ostaa PRO-version. Sanajahdissa on kolme erilaista pelimuotoa, klassikko, jossa pidemmistä sanoista saa enemmän pisteitä kuin lyhyemmistä sanoista, rationaalinen, jossa jokainen sana on samanarvoinen ja niiden löydetty määrä ratkaisee, sekä idealistinen, jossa pisimmän sanan ensimmäisenä löytänyt voittaa. Pelin jälkeen tulokset näkyvät tulostaulukossa, johon pääsee 200 parasta. Sanajahdissa on mahdollista pelata myös harjoittelupelejä, joidenka pisteet eivät nosta tasoa.

Pelaaja saa laittaa itselleen käyttäjänimen, kun hän on saavuttanut online-peleissä 1 000. Sitä ennen hän on pelissä vieraana. Online-pelien pisteiden maksimimäärä vaihtelee, yleensä se on sadan ja neljänsadan välillä.

Sanajahtia on julkaistu monelle eri kielelle. Englannin kielessä peli on nimellä Wordz ja se julkaistiin vuonna 2011. Jokaisella kielellä pelissä on sama idea. Pelillä on yli kymmenen miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja se on App Storen mukaan maailman suosituin ilmaissovellus yli 20 maassa.

Sanajahdin jatko-osa Sanajahti 2 ilmestyi vuonna 2013 Suomessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]