Sanajahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanajahti
Julkaisija Fugo
Jakelija Fugo
Julkaistu Suomi 4. huhtikuuta 2012
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli, onlinepeli
Alusta Android & iOS
Hinnoittelutapa ilmainen
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sanajahti on Fugon kehittämä ja julkaisema 4. huhtikuuta 2012 ilmestynyt pulmapeli. Se on saatavilla iOS:ille ja Androidille.

Sanajahdin ideana on löytää 16 ruudun kirjainsokkelosta minuutissa ja 30 sekunnissa mahdollisimman monta suomenkielistä oikeaa sanaa.

Sanajahdissa on kolme erilaista pelimuotoa: Klassikko, jossa pidemmistä sanoista saa enemmän pisteitä kuin lyhyemmistä sanoista, Rationaalinen, jossa jokainen sana on samanarvoinen ja niiden löydetty määrä ratkaisee, sekä Idealistinen, jossa pisimmän sanan ensimmäisenä löytänyt voittaa. Pelin jälkeen tulokset näkyvät tulostaulukossa, johon pääsee 200 parasta. Sanajahdissa on mahdollista pelata myös harjoittelupelejä, joiden pisteet eivät nosta tasoa.

Pelaaja saa asettaa itselleen käyttäjänimen, kun hän on saavuttanut online-peleissä 1 000 pistettä. Sitä ennen hän on pelaa peliä vieras-nimimerkillä. Online-pelien pisteiden maksimimäärä vaihtelee, yleensä sadan ja neljänsadan välillä.

Sanajahtia on julkaistu usealle eri kielelle. Englannissa peli tunnetaan nimellä Wordz. Pelillä on yli kymmenen miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja se on App Storen mukaan maailman suosituin ilmaissovellus yli 20 maassa.

Sanajahdin jatko-osa Sanajahti 2 ilmestyi vuonna 2013.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]