Sammakko (kirjankustantamo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone osoitteessa Yliopistonkatu 28, Turku.

Kustannusosakeyhtiö Sammakko on itsenäinen, turkulainen kustantamo.

Seppo Lahtinen perusti kustantamon Halikossa vuonna 1996. Yhtiön toiminimi oli Kustannusliike Sammakko. Vielä samana vuonna yrityksen toimisto muutti Turkuun, Port Arthuriin, missä se toimii edelleen. Sammakon ensimmäinen julkaisu oli underground-lehti Napa syksyllä 1996. Ensimmäinen Sammakon julkaisema kirja, Charles Bukowskin Päivät karkaavat kuin villit hevoset yli vuorten, runoja 1957–1969, ilmestyi seuraavana vuonna.[1][2]

Vuonna 2001 kustantamo muuttui osakeyhtiöksi. Tuolloin toisena kustantajana Lahtisen ohella aloitti Riikka Majanen. Kustantajan työn ohella Majanen vastaa yhtiön graafisesta suunnittelusta sekä vegaanisiin leivonnaisiin erikoistuneen Kahvihuoneen toiminnasta. Sammakko tunnetaan laadukkaan kotimaisen sekä suomennetun kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden ja sarjakuvien julkaisijana. Sammakko julkaisee myös Sammakon Sanomat -lehteä. Yhtiö on vuosien varrella saanut toiminnastaan lukuisia palkintoja.lähde?

Kustannusosakeyhtiö Sammakolla on Turussa kahvila-kirjakauppa osoitteessa Yliopistonkatu 28. Alkuvuoteen 2022 saakka sillä oli myös toinen kivijalkamyymälä, Tarjouskirjakauppa Pikku-Sammakko, osoitteessa Kauppiaskatu 3.[3] Yliopistonkadun liikkeessä toimii myös sammakko.com-nettikaupan varasto ja yhtiön talousosasto, jota johtaa kirjailijanakin tunnettu Henry Lehtonen.lähde?

  1. Tietoa meistä Sammakon kirjakauppa. Viitattu 15.02.2018.
  2. Kokko, Karri: Sammakko pitää hyvistä renttukirjailijoista Suomen kuvalehti. 6.7.2008. Viitattu 15.02.2018.
  3. Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone: Nyt kannattaa poiketa... Facebook. 18.2.2022. Viitattu 10.3.2023.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]