Salvador Sánchez

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Salvador Sánchez
Tiedot
Oikea nimi Salvador Sánchez Santiago
Lempinimi Chava
Painoluokka höyhensarja
Maa Meksiko
Syntymäaika 26. tammikuuta 1959
Syntymäpaikka Santiago Tianguistenco
Kuolinaika 12. elokuuta 1982
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 46
Voitot 44
– tyrmäysvoitot 32
Tappiot 1
Ratkaisemattomat 1

Salvador Sánchez Santiago (s. 26. tammikuuta 1959, k. 12. elokuuta 1982) oli meksikolainen höyhensarjan ammattilaisnyrkkeilijä ja höyhensarjan maailmanmestari.

Sánchez, joka ryhtyi ammattilaiseksi jo 16 vuoden iässä vuonna 1975, voitti uransa 18 ensimmäisestä ammattilaisottelusta 17 tyrmäyksellä. Vaikka hän oli ruumiinrakenteeltaan pitkä ja laiha, oli hän myös voimakas iskijä. 9. syyskuuta 1977 hän pääsi haastamaan Antonio Becerran Meksikon kääpiösarjan mestaruudesta, mutta hävisi 12-eräisen kamppailun lopulta tuomariäänin. Kyseinen tappio jäi hänen uransa ainoaksi.

2. helmikuuta 1980 Sánchez kohtasi yhdeksän kertaa peräkkäin mestaruuttaan onnistuneesti puolustaneen kovaiskuisen Danny Lopezin WBC:n höyhensarjan mestaruusottelussa ja voitti kamppailun 13. erässä teknisellä tyrmäyksellä. Hän puolusti mestaruuttaan saman vuoden aikana Ruben Castilloa, uudelleen Lopezia teknisellä tyrmäyksellä, Patrick Fordia ja tulevaa mestaria Juan LaPortea vastaan.

Seuraavana vuonna Sánchez voitti puolustusotteluissa Roberto Castanonin teknisellä tyrmäyksellä kymmenennessä erässä, WBC:n alemman höyhensarjan mestarin, tuolloin vielä voittamatonta ja 33:sta ottelustaan 32 tyrmäyksellä voittaneen Wilfredo Gomezin kahdeksannen erän tyrmäyksellä, ja uransa viimeiseksi jääneessä ottelussaan ja yhdeksännessä perättäisessä mestaruuden puolustuksessaan 21. kesäkuuta nuoren ja aggressiivisen ghanalaisen tulevan maailmanmestarin Azumah Nelsonin 15. erässä teknisellä tyrmäyksellä. Kolmen viikon kuluttua hän kuoli liikenneonnettomuudessa uuden Porsche-urheiluautonsa ratissa vain 23-vuotiaana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]