Sakura Kinomoto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sakura Kinomoto (jap. 木之本 桜, Kinomoto Sakura) on fiktiivinen 10-vuotias Cardcaptor Sakura -mangan päähenkilö. Sakura Kinomoto esiintyy kahdessa eri mangasarjassa: Cardcaptor Sakurassa ja Cardcaptor Sakura - Master of the Clowssa sekä mangaan perustuvassa animesarjassa.[1][2] Hahmo tunnetaan myös animen Nelvana Limitedin englanniksi lokalisoimassa versiossa käytetyllä nimellä Sakura Avalon.[3]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sakuran perheeseen kuuluu hänen isänsä (Fujitaka Kinomoto) ja hänen 17-vuotias veljensä (Toya Kinomoto). Hänen äitinsä (Nadesico Kinomoto) kuoli kun Sakura oli kolmivuotias. Sakuran veljen Toyan paras ystävä Yukito on Sakuran salainen ihastus, vaikka Yukito on häntä monta vuotta vanhempi. Sakura ei ole ihan tavallinen neljäsluokkalainen, vaan hän uteliaana avasi kirjan hänen kodin kirjastosta jolloin hän sai taikavoimat. Kirjan sisältä karkasivat Clow-kortit sekä pieni suojelusolento. Sakuran tulee kerätä kaikki kortit takaisin, jolloin hän on Cardcaptor (suom. kortinvangitsija).[1]

Sakuran paras ystävä on Tomoyo Daidouji, hänen serkkunsa, joka on samalla luokalla ja samanikäinen kuin Sakura. Tomoyo tekee Sakuralle paljon vaatteita ja erilaisia pukuja. Sakura ei tiedä, että eräs poika nimeltä Syaoran Li, on ihastunut häneen.

Ulkomuoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakuran on lyhyet, hunajaa ruskeat hiukset, reilu iho ja smaragdinvihreät silmät. Tietyissä manga-piirroksissa ja virallisissa kuvissa tämä muuttuu joskus. Anion hiustensa ja silmiensa lisäksi hiukset ovat joskus värjättömiä kellanruskeita, silmät ovat joskus värillisiä harmaita tai sinisiä ja iho on joskus oliiviöljyä. Lapsena hän on luonnollisesti lyhyt, mutta kasvaa hitaasti vuosien kuluttua.

Sakuran asut muuttuvat usein koko sarjan aikana. Hänen yleisimmin kuluneet ikoniset arjen asut ovat hänen koulupuku, samoin kuin hänen taistelupuku, joka muuttuu vuodenajasta riippuen. Hänen talvikoulun univormu on musta pitkähihainen paita, jossa on punaiset ja valkoiset hihansuut, valkoinen kaulus, jossa on punainen raita, ja valkoinen laskostettu minihame, jossa on karkea valkoinen polvipituinen alushame. Erityisen kylmissä päivinä hän pukeutuu paksuihin mustat takkiin, kun hänen koulusanat ovat takana. Kesäpuku on valkoista puuvillaa, jossa on punainen kaulus ja musta laskostettu minihame. Koko vuoden ympäri, mustat Mary Jane-kengät ovat kuluneet sekä valkoiset sukat että valkoisen merimieshattu, jossa on musta leikkaus.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Cardcaptor Sakura Omnibus Vol. 1 TPB (Mangan kuvaus sen yhdysvaltalaisen julkaisijan sivuilla) Dark Horse Comics. Viitattu 13.12.2012. (englanniksi)
  2. NHKアニメワールド:カードキャプターさくら (Juoniselostus piirrossarjaa esittäneen NHK-televisioyhtiön sivuilla. Hahmo mainitaan nimeltä.) NHK. Viitattu 13.12.2012. (japaniksi)
  3. J. D. Considine: TELEVISION/RADIO; Making Anime A Little Safer For Americans. (sivu 2) The New York Times, 20.1.2002. Artikkelin verkkoversio Viitattu 13.12.2012. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.