Saksan miesten lentopallomaajoukkue

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Saksan lentopallomaajoukkue)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saksan miesten lentopallomaajoukkue edustaa Saksaa lentopallon kansainvälisissä otteluissa. Sen sijoitus maailmanrankingissa on kymmenes (heinäkuussa 2017).[1] Se on saavuttanut MM-kilpailuissa pronssia vuonna 2014 ja EM-kilpailuissa hopeaa vuonna 2017.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika ennen Saksojen yhdistymistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoteen 1990 mennessä Saksan liittotasavallan maajoukkue osallistui olympiakisoihin vain kerran, Münchenissä 1972. Siellä kotijoukkue sijoittui 11:nneksi. MM-kisoihin joukkue osallistui kahdesti: Pariisissa 1956 sijoitus oli 24:s ja Prahassa 1966 se sijoittui 21:nneksi. EM-kisoihin joukkue osallistui kuudesti ja sijoittui parhaimmillaan kymmenenneksi Varnassa 1981 ja 11:nneksi Tukholmassa 1989.

Saksan demokraattisen tasavallan joukkue voitti maailmancupin 1969 ja maailmanmestaruuden vuonna 1970. Olympiakisoissa se saavutti hopeaa 1972.

Yhdistyneen Saksan aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heti Saksan jälleenyhdistymisen jälkeen Saksan maajoukkue oli lähempänä arvokisamitalia kuin koskaan aiemmin tai myöhemmin. Se sijoittui EM-kisoissa neljänneksi niin kotikisoissaan Berliinissä 1991 kuin Turussa 1993:kin. Vuoden 1995 EM-kisoissa joukkue sijoittui kahdeksanneksi, 1997 ja 2001 yhdeksänneksi ja 2003 seitsemänneksi. MM-kisoissa se oli sijoilla 9-12 Ateenassa 1994 ja yhdeksäs Tokiossa 2006.

EM-kisat 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksien väliin jääneiden EM-kisojen jälkeen Saksa selviytyi EM-lopputurnaukseen Venäjälle 2007. Alkulohkossaan se voitti Serbian 3–1 ja Kreikan 3–0. Alkulohkon viimeisessä ottelussaan se hävisi Alankomaille 0–3 mutta selviytyi silti 12 parhaan jatko-otteluihin. Jatkolohkossa Saksa voitti Slovakian 3–0, hävisi Espanjalle 1–3 ja voitti Ranskan 3–0. Saksa sijoittui kisoissa viidenneksi.

Olympialaiset 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksa eteni Pekingin olympialaisiin, kun se yllättäen voitti kotimaassaan pelatun maailmankarsinnan.[2] Olympiapaikka on Saksalle ensimmäinen 36 vuoteen; viimeksi se oli mukana kotikisoissaan Münchenissä vuonna 1972. Pekingin olympialaisissa Saksa hävisi alkulohkossaan Puolalle 0–3 ja Venäjälle 2–3, voitti sitten Egyptin 3–0 mutta hävisi lopuksi Serbialle 1–3 ja Brasilialle 0–3. Täten Saksa sijoittui lohkossaan viidenneksi eikä selviytynyt puolivälieriin.

Kausi 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 Saksa voitti Lentopallon Euroopan liigan. Voittonsa ansiosta joukkue pääsi karsimaan paikasta maailmanliigassa ja onnistui voittamaan Venezuelan kahdesti 3–0 saavuttaen maailmanliigapaikan. Euroopan mestaruuskilpailuissa Saksa selvisi alkulohkosta kuuden joukkueen välisarjaan, jossa jäi kolmanneksi ja välierien ulkopuolelle. Lopullinen sijoitus oli kuudes.

Kausi 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanmestaruuskilpailuissa 2010 Saksa sijoittui kahdeksanneksi. Maailmanliigassa Saksa oli lohkonsa kakkonen Kuuban jälkeen. Taakse jäivät Puola ja Argentiina, joka kuitenkin isäntämaana pääsi lopputurnaukseen. Saksan sijoitus maailmanliigassa oli yhdeksäs.

Kausi 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan mestaruuskilpailuissa Saksa hävisi kaikki ottelunsa ja jäi sijalle 15. Maailmanliigassa joukkue oli lohkonsa kolmas Venäjän ja Bulgarian jälkeen. Taakse jäi Japani.

Olympialaiset 2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikka Lontoon olympiakisoihin oli lähellä varmistua jo Euroopan karsinnoissa, mutta Italia voitti karsinnan loppuottelun niukasti 3–2. Saksa pääsi kuitenkin jatkamaan maanosien väliseen karsintaan ja voitti Berliinissä pelatun karsintaturnauksen ja selvisi olympiaturnaukseen. Lontoossa joukkue selvisi niukasti jatkoon alkulohkostaan, mutta putosi Bulgariaa vastaan käydyssä puolivälieräkamppailussa puhtaasti 0–3. Maailmanliigassa Saksa voitti alkulohkonsa ja selvisi lopputurnaukseen, jossa jäi kuitenkin 5. sijalle, vaikka voittikin toiseksi sijoittuneen Yhdysvaltain joukkueen.

Kausi 2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanliigassa joukkue pelasi B-lohkossa, jossa sijoittui kolmanneksi Italian ja Venäjän jälkeen, eikä selvinnyt lopputurnaukseen. Euroopan mestaruuskilpailuissa Saksa pelasi upean alkulohkon voittaen kaikki kolme otteluaan: Venäjän, Bulgarian ja Tšekin ja selvisi suoraan puolivälieriin, joissa kuitenkin tuli 1–3 -tappio Bulgarialle. Saksan lopullinen sijoitus oli kuudes.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.