Saksan arkeologinen instituutti Ateenassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saksan arkeologinen instituutti Ateenassa
Deutsches Archäologisches Institut
Abteilung Athen
Instituutin rakennus.
Instituutin rakennus.
Sijainti Feidíou 1, Ateena, Kreikka
Koordinaatit 37°58′57″N, 23°43′55″E
Tyyppi arkeologinen instituutti
Perustettu 1874
Verkkosivut

Saksan arkeologinen instituutti Ateenassa (saks. Deutsches Archäologisches Institut, Abteilung Athen, DAI Athens, kreik. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, Germanikó Archaiologikó Institoúto Athinón) on saksalainen arkeologinen instituutti, joka toimii Ateenassa, Kreikassa. Se on yksi Kreikassa toimivista ulkomaisista arkeologisista instituuteista, joilla on lupa suorittaa maassa arkeologisia kaivauksia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksan arkeologisen instituutin Ateenan osasto perustettiin vuonna 1874.[1] Se oli tuolloin toinen Kreikkaan perustettu ulkomainen instituutti Ranskan École française d’Athènes'n jälkeen.

Instituutin historian laajimpiin ja merkittävimpiin kaivauskohteisiin kuuluu Olympia, jonka kaivaukset alkoivat heti instituutin perustamisen jälkeen vuonna 1875.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instituutti toimii Ateenan keskustassa Wilhelm Dörpfeldin ja Ernst Zillerin suunnittelemassa ja Heinrich Schliemannin rakennuttamassa uusklassisessa rakennuksessa.[1] Sillä on käytössään opetus-, tutkimus-, toimisto- ja majoitustiloja. Instituutin kirjastoon kuuluu yli 75 000 nidettä. Instituutilla on vakituiset kaivaustalot eli kentällä sijaitsevat tutkimustilat Náfpliossa/Tirynsissä sekä Olympiassa.

Tutkimusprojekteja ja kaivauksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instituutin tutkimus- ja kaivausprojekteihin kuuluvat muun muassa:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Deutsches Archäologisches Institut, Abteilung Athen dainst.org. Viitattu 4.9.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons