Saison

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saison Voisin.

Saison on pintahiivaolut. Saisonit ovat tavallisesti hyvin hiilihappoisia ja hedelmäisiä oluita. Olut on peräisin Belgian ranskankieliseltä alueelta Valloniasta.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saison-oluet ovat tavallisesti sadonkorjuuoluita. Ne ovat kotoisin Valloniasta, joka on Belgian ranskankielinen alue. Erityisesti Hainaut’n provinssi on tunnettu saisoneistaan. Belgian alueella on hieman yli kymmenen saison-panimoa.[1]

Saisonien kantavierreväkevyys on välillä 13–20 Platoa. Korkeimmillaan saisonien alkoholipitoisuus on 7,5 tilavuusprosenttia. Saisonit ovat tavallisesti runsaan hedelmäisiä, happamia ja hieman pippurisia. Niiden hiilihappopitoisuus on korkea. Saisoneihin voidaan lisätä mausteita, kuten lakritsijuurta. Se käytetään yleensä lämpimässä, minkä takia saisonit ovat hedelmäisiä.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jackson, Michael: Suuri olutkirja, s. 125. Suomentanut Mikko Monttonen, Kari Ylänne & Sari Eliander. Jyväkylä: Gummerus, 1988. ISBN 951-20-3639-8.
  2. Saison Olutwiki. Viitattu 2.11.2015.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.