Saimaa Volley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saimaa Volley
Saimaa volley.gif
Koko nimi Saimaa Volley
Perustettu 2009
Kenttä OKL-halli, Savonlinna
Rantakeidas, Mikkeli
Liikuntatalo, Varkaus
Urheilutalo, Pieksämäki
Valmentaja Henrik Kosonen

Saimaa Volley oli keväällä 2009 perustettu eteläsavolainen miesten lentopallojoukkue, joka sai kaudeksi 2009–2010 Keski-Savon Paterin paikan SM-liigassa. Joukkueen toiminnasta vastasivat Pateri sekä Savonlinnan East Volley. Kotiottelunsa joukkue pelasi usealla eri paikkakunnalla Etelä-Savon alueella.

Joukkue toimi yhteistyössä maakunnan lentopalloseurojen sekä Etelä-Savon Urheiluakatemian kanssa.

Joukkueen toiminta päättyi kauden 2013–2014 jälkeen ja Keski-Savon Paterilta vuokralla olleen liigapaikan perii LEKA Volley Kuopiosta.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saimaa Volley oli perinteisten lentopalloseurojen, Keski-Savon Paterin ja Savonllinnan East-Volleyn, yhteinen fuusiojoukkue. Se sai Paterin paikan lentopalloliigasta kaudeksi 2009-2010. Seuran nimeksi tuli Saimaa Volley (lyh. SaVo), jonka on tarkoitus kuvata koko aluetta.

Saimaa Volleyn päävalmentajaksi hankittiin Italian A1-liigasta Giovannio Torchio. Joukkue koostui pääasiassa entisistä Paterin ja Eastin pelimiehistä sen avauskaudella lentisliigassa 2009-2010. SaVo sijoittui runkosarjassa lopulta yhdeksänneksi ja vältti näin liigakarsinnat. Pudotuspeleihin 9. tila ei myöskään oikeuttanut.

SaVo panosti pelaajapakkaansa enemmän toisella liigakaudellaan, mutta tulos oli kaikkea muuta kuin onnistunut: SaVo karsi liigapaikastaan Korson Vetoa vastaan. SaVo säilytti paikkansa Mestaruusliigassa kuitenkin. Kauden aikana italialainen Torchio sai potkut seurasta.

Ennen kauden 2011-2012 alkua SaVo joutui taistelemaan liigalisenssistään, kun se joutui antamaan lisäselvityksiä liigahallituksella muun muassa talouteensa liittyen. SaVon päävalmentajaksi pestattiin kaudeksi 2011-2012 edelliskauden kakkosvalmentaja Pertti Pyykkö. Seuran pelaajamateriaali ei ennen kauden alkua näyttänyt vahvalta. Joukkue nuorentui entisestään edelliskauden miehistöstä. SaVo pelasi kuitenkin yllättävän hyvän kauden, kun se vältti liigakarsinnat ja oli lopulta runkosarjassa kahdeksas jääden pudotuspeleistä kahden pisteen päähän. Erikoisuus joukkueen kaudessa oli se, että seurassa kävi peräti kolme eri ulkomaalaishakkuria pelaamassa kauden aikana. SaVossa kautensa aloittanut bulgarialainen Zlatan Georgiev loukkaantui kauden alun jälkeen, jolloin venezuelalainen Luis Arias korvasi hänet. Joulutauolta Arias ei kuitenkaan palannut kotimaastaan Suomeen yllättäen. Seuran johto ei kuullut Ariaksesta enää mitään joulutauon jälkeen. Tämän jälkeen hakkuriksi pestattiin yhdysvaltalainen Matt Proper.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.