Sada Abe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sada Abe
Sada Abe pidätyksensä jälkeen vuonna 1936.
Sada Abe pidätyksensä jälkeen vuonna 1936.
Henkilötiedot
Syntynyt28. toukokuuta 1905
Kanda, Tokio
Kuollutvuoden 1971 jälkeen
Kansalaisuus Japani Japani
Muut tiedot
Uhrit 1

Sada Abe (jap. 阿部定, 28. toukokuuta 1905 - vuoden 1971 jälkeen) oli japanilainen prostitoitu geisha. Sada Abe murhasi toukokuussa 1936 rakastajansa Kichizō Ishidan hypoksifilialla. Murhan jälkeen Sada Abe oli leikannut Ishidan siittimen ja kivekset irti, ja piiloittanut ne kimonoonsa. Sada Abe tuomittiin lopulta vankilaan, josta hänet vapautettiin viiden vuoden vankeustuomion jälkeen.

Sada Abe syntyi 28. toukokuuta 1905 Tokiossa Chiyodan Kandassa. Abe aloitti prostitoituna työskentelyn Osakan Tobitan alueella, mutta sai pian huonon maineen. Hän varasti asiakkailta rahaa ja yritti poistua alueelta useita kertoja, siinä kuitenkin onnistumatta. Abe vaihtoi ammatteja usein, mutta palasi lopulta aina prostitoiduksi. Kichizō Ishidaan hän tutustui ravintolassa Tokiossa. Murhan jälkeen hän toimi kirjailijana. Murhasta on tehty elokuvia ja kirjoja, tunnetuin niistä on elokuva Aistien valtakunta (1976).

Murha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noin kello 2.00 18. toukokuuta 1936, kun Ishida nukkui, Abe kuristi hänet kuoliaaksi. Abe kommentoi myöhemmin poliiseille tunteneensa olonsa rauhalliseksi murhan jälkeen. Muutaman tunnin kuluttua Abe leikkasi keittiöveitsellä Ishidan kivekset ja siittimen ja kätki ne sanomalehtiin. Abe piti niitä hallussaan kolme päivää, eli pidätykseen saakka.