Sacherkakku

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hotel Sacherin näkemys Sacher-kakusta.

Sacherkakku (saks. Sacher-Torte) on perinteinen wieniläinen suklaakakku, jossa on kerros aprikoosihilloa sekä suklaakuorrutus. Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832[1]. Hänen poikansa Eduard Sacher keksi lisätä kakkuun aprikoosihillokerroksen sekä suklaakuorrutuksen oppivuosiensa aikana hovisokerileipuri Demelin luona. Vuonna 1876 Eduard Sacher perusti Wieniin Hotel Sacherin ja Sacher-ravintolan.

Original Sacher-Torte eli "alkuperäinen Sacher-kakku" on Hotel Sacherin rekisteröity tavaramerkki, ja sen resepti on salainen. Tätä kakkua voi saada ainoastaan Wienin ja Salzburgin Hotel Sacherista, Innsbruckin ja Grazin Café Sacherista, Bolzanon Sacher Shopista sekä Wienin lentoaseman tax-free-alueelta. Lisäksi kakkua ja muita Sacher-tuotteita voi tilata Hotel Sacherin verkkokaupasta. Vuoteen 1965 asti nimen käytöstä käytiin pitkään oikeustaistelua Hotel Sacherin ja Demel-konditorian välillä, sillä ennen sitä Demel markkinoi myös omaa Sacher-kakkuaan nimellä Original Sacher-Torte. Nykyään Demelin kakun nimi on Demel's Sachertorte. Demelin kakku eroaa Hotel Sacherin kakusta näkyvimmin siinä, että aprikoosihillokerros on välittömästi suklaakuorrutuksen alla eikä kakun keskellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brook, Stephen; suomennos Rekiaro, Ilkka: Wien, s. 206. Helsinki: WSOY, 2011. ISBN 978-951-0-37060-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.