Sacha Fenestraz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sacha Fenestraz vuonna 2023.

Sacha Fenestraz Jules (s. 28. heinäkuuta 1999 Annecy, Ranska) on ranskalais-argentiinalainen autourheilija. Nykyään hän kilpailee Super Formula ja Formula E -sarjoissa. Hänen merkittävimpiin saavutuksiin kuuluvat muun muassa Formula Renault Eurocup -sarjan mestaruus vuodelta 2017.

Fenestraz on syntynyt Ranskassa argentiinalaisten ja ranskalaisten vanhempien luona. Lapsuuden hän on viettänyt Córdobassa, Argentiinassa. Hän aloitti Kartingin vuonna 2006 ajaen eri luokkia Argentiinassa ja Ranskassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fenestraz aloitti kilpa-uransa vuonna 2016 Ranskan Formula 4 -sarjassa ajaen kymmenen palkintosijaa, kaksi paalua ja kolme voittoa sijoittuen kokonaispisteissä sarjan toiseksi. Vuonna 2016 Fenestraz siirtyi Eurocup Formula Renault -sarjaan Tech 1 Racing -tallin kuljettajaksi ja sijoittui debyyttikaudellaan viidenneksi. Vuonna 2017 Fenestraz jatkoi sarjassa ja voitti sarjan mestaruuden saavuttaen kauden aikana seitsemän voittoa, yhdeksän paalupaikkaa ja 17 palkintokorokesijoitusta. Samana vuonna hän ajoi Formula Renault NEC -sarjaa sijoittuen kuudenneksi. Vuonna 2018 Fenestraz siirtyi Euroopan Formula 3 mestaruussarjaan voittaen yhden kilpailun ja ollen kolmesti palkintokorokkeella sijoittuen 11:ksi. Samana vuonna hän osallistui perinteiseen Macaon Grand Prix -kilpailuun sijoittuen kolmanneksi. Fenestraz teki debyyttinsä GP3-sarjassa ajaen neljä kilpailua Arden International -tallissa mutta ei saavuttanut pisteitä.

Vuonna 2019 Fenestraz siirtyi kilpailemaan Japaniin ja ajoi Japanin Formula 3 -sarjaa voittaen heti ensimmäisellä kaudellaan sarjan mestaruuden. Seuraavana vuonna Fenestraz kilpaili Japanin Super Formula -sarjassa ollen 13:s sekä Super GT -sarjaa, jossa hän ajoi Toyota Gazoo Racing Team au TOM'S -tallissa ollen autokuntansa loppupisteissä neljäntenä saavuttaen neljä palkintokorokesijoitusta. Vuonna 2021 Fenestraz jatkoi Super Formula ja Super GT -sarjoissa. Vuonna 2022 Fenestraz sijoittui Super Formula -sarjan toiseksi.

Vuodesta 2020 Fenestraz on toiminut Formula E -sarjan Jaguar -tallin testi- ja varakuljettajana. Hän teki debyttinsä Formula E -sarjassa elokuussa 2022 ajaen päätöskilpailun Koreassa korvaten loukkaantuneen Antonio Giovinazzin.

Fenestraz teki sopimuksen Nissanin Formula E -kuljettajan paikasta kaudelle 2023.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]